Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-klubbene omsatte for 20 milliarder

Påvirkes ikke av finanskrisen.

GODE TALL: Manchester United tok seriegullet denne sesongen, etter et godt år for Premier League, omsetningsmessig.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
GODE TALL: Manchester United tok seriegullet denne sesongen, etter et godt år for Premier League, omsetningsmessig.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

De engelske toppklubbene merker lite til finanskrisen. For første gang omsatte de 20 Premier League-lagene for i overkant av 20 milliarder kroner i løpet av én sesong.

Deloittes årlige rapport om pengetilstanden i fotballen viser at omsetningen fortsetter å øke i det som blir omtalt som verdens beste liga.

Omsetningen har økt med i overkant av 500 millioner kroner, men den blir spist opp av en lønnsøkning på rundt 650 millioner kroner.

«Påtakelig lite påvirket av finanskrisen», heter det i rapporten om hvordan engelsk fotball har klart seg under den globale finanskrisen.

- Det er en av de siste tingene en supporter er villig til å ofre. Fotball er en slags flukt og pause fra virkeligheten, sier Alex Byars i sportsbusinessgruppen hos Deloitte.

Et faresignal er at resultatene før skatt viser alarmerende tall. Klubbene har bokført tap på sted mellom 4 og 5 milliarder kroner.

(NTB)