Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-klubbene svei av desidert mest penger i januar

I Europa.

DYR MANN: Jonjo Shelvey gjenspeiler det siste overgangsvinduet godt: Han ble solgt for mye penger til en klubb som kjemper for å unngå nedrykk. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
DYR MANN: Jonjo Shelvey gjenspeiler det siste overgangsvinduet godt: Han ble solgt for mye penger til en klubb som kjemper for å unngå nedrykk. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

Klubbene i Premier League brukte klart mest penger i Europa i januarvinduet. TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener frykten for å rykke ned er én av årsakene.

Premier League-klubbene brukte rekordhøye 12,93 milliarder kroner (1,045 milliarder pund) på spillerkjøp i de to overgangsvinduene inneværende sesong.

Ligaen brukte også klart mest i Europa i januarvinduet (2,165 milliarder kroner), skriver BBC. Italiensk serie A fulgte nærmest med litt over 620 millioner kroner. Klubbene i tysk Bundesliga, spansk La Liga og fransk Ligue 1 var enda mer nøkterne.

- Det er verdt å merke seg at det er lagene fra nedre halvdel i Premier League som har brukt mest penger i dette vinduet. Det kan ses i sammenheng med at den nye TV-avtalen i England slår inn fra neste sesong, sier Dan Jones i Deloitte til den britiske mediegiganten.

- Spennende Faktisk brukte en klubb som Newcastle (358,8 millioner kroner) mer enn hele Bundesliga totalt, ifølge Sky Sports. Steve McClaren og co. hentet inn spillere som Jonjo Shelvey (Swansea) og Andros Townsend (Tottenham) for nesten 150 millioner kroner hver.

Tradisjonelt små klubber som Bournemouth, Stoke og Norwich brukte også store summer. Stoke sto for januarvinduets dyreste kjøp i England - Giannelli Imbula kom fra portugisiske Porto for 226 millioner kroner.

- Det er spennende å se at de svakere lagene i ligaen har brukt så mye penger. Den nye TV-avtalen sørger for at større summer kan brukes på spillerkjøp. Dette viser også hvor utrolig viktig det er å holde seg i Premier League, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad til NTB.

- Klubbene er villige til å kjøpe i jakten på å unngå nedrykk, tilføyer han.

Tør ikke spå Wikestad vil ikke vurdere hvem som er januarvinduets overgangsvinner og -taper i Premier League.

- Det er for tidlig å si noe om vinnere eller tapere. To av de beste kjøpene i sommer sto West Ham og Leicester for. Dimitri Payet gikk til West Ham og Ngolo Kanté gikk til Leicester, men få utropte dem til overgangsvinnere av den grunn, poengterer Wikestad.

Han er ikke overrasket over at lag som Chelsea, Liverpool, Manchester City og Manchester United «satt stille i båten» i januar.

- Fansen ønsker seg ofte nye fjes, men det er veldig vanskelig å finne spillere som er gode nok i januar. Storklubbene kjøper ikke bare for å kjøpe. Jeg intervjuet for eksempel Liverpool-manager Jürgen Klopp før jul, og da var han klar på at han ikke ville kjøpe i januar. Han ville heller bruke tiden på spillerne han allerede hadde, sier Wikestad.

- Jeg tror også det var viktig at ligaleder Leicester ikke kjøpte mye. De ville nok ikke forstyrre den gode balansen i laget, legger han til.

(NTB)