Premier League-klubbene svei av desidert mest penger i januar

I Europa.

DYR MANN: Jonjo Shelvey gjenspeiler det siste overgangsvinduet godt: Han ble solgt for mye penger til en klubb som kjemper for å unngå nedrykk. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
DYR MANN: Jonjo Shelvey gjenspeiler det siste overgangsvinduet godt: Han ble solgt for mye penger til en klubb som kjemper for å unngå nedrykk. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klubbene i Premier League brukte klart mest penger i Europa i januarvinduet. TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener frykten for å rykke ned er én av årsakene.

Premier League-klubbene brukte rekordhøye 12,93 milliarder kroner (1,045 milliarder pund) på spillerkjøp i de to overgangsvinduene inneværende sesong.

Ligaen brukte også klart mest i Europa i januarvinduet (2,165 milliarder kroner), skriver BBC. Italiensk serie A fulgte nærmest med litt over 620 millioner kroner. Klubbene i tysk Bundesliga, spansk La Liga og fransk Ligue 1 var enda mer nøkterne.

- Det er verdt å merke seg at det er lagene fra nedre halvdel i Premier League som har brukt mest penger i dette vinduet. Det kan ses i sammenheng med at den nye TV-avtalen i England slår inn fra neste sesong, sier Dan Jones i Deloitte til den britiske mediegiganten.

- Spennende Faktisk brukte en klubb som Newcastle (358,8 millioner kroner) mer enn hele Bundesliga totalt, ifølge Sky Sports. Steve McClaren og co. hentet inn spillere som Jonjo Shelvey (Swansea) og Andros Townsend (Tottenham) for nesten 150 millioner kroner hver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer