Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny overgangsrekord i Premier League

Premier League-klubbenes januar-handling: 4,7 (!) milliarder

Ny overgangsrekord i Premier League. På Deadline Day alene ble det handlet for 1,6 milliarder.

TIL PREMIER LEAGUE: Den største overgangen på Deadline Day sett med norske øyne, var Alexander Sørloths signering for Crystal Palace. Foto: Crystal Palace
TIL PREMIER LEAGUE: Den største overgangen på Deadline Day sett med norske øyne, var Alexander Sørloths signering for Crystal Palace. Foto: Crystal Palace Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overgangsvinduet stengte onsdag, og på meget gledelig vis sett med norske øyne: Alexander Sørloth ble Premier League-spiller, da han signerte for Crystal Palace på «Deadline Day».

Faktisk brukte Premier League-klubbene hele 150 millioner pund på overgangsvinduets siste dag. Det er ny rekord, melder BBC. Etter dagens kurs tilsvarer det drøyt 1,6 milliarder. Til sammen handlet klubbene for svimlende 4,7 (!) milliarder.

Ifølge Adresseavisen står Sørloth for rundt 90 millioner av dem.

Tidenes dyreste

Alt dreier seg om Sørloth her hjemme i Norge. Men det var Pierre-Emerick Aubameyangs overgang fra Borussia Dortmund til Arsenal som var dagens dyreste:

Franskmannen er tidenes dyreste Arsenal-overgang. Ifølge britiske medier betalte London-klubben drøyt 600 millioner for spissen.

Til gjengjeld mistet Arsenal spissen Olivier Giroud til byrival Chelsea. Den overgangen kostet 195 millioner. Januars dyreste overgang er for øvrig Liverpools signering av Virgil van Dijk - 814 millioner.

Forrige overgangsrekord ble satt i 2011, da Premier League-klubbene handlet for 2,3 milliarder til sammen.

- Fantastisk

Alexander Sørloth har signert en kontrakt på fire og et halvt år for Crystal Palace, i det som trolig er tidenes nest dyreste overgang for en nordmann. Det bekreftet klubben selv på Twitter.

I hans første intervju med klubben sier han at han er glad for å ha kommet dit.

- Det føles fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier han og fortsetter:

- Jeg har drømt om å spille i Premier League siden jeg var seks år gammel, så det er helt fantastisk at drømmen endelig gikk i oppfyllelse.

Trønderen har imponert stort for danske FC Midtjylland denne sesongen, hvor han har scoret ti mål på 19 kamper. Det har slått inn på Premier League-klubbens radar, som sikret seg spissen på Deadline Day

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!