Premier League-klubber protesterer

Premier League blir trolig skåret ned fra 20 til 18 lag neste sesong. Men bare Manchester U og Arsenal støtter planen.

Det engelske fotballforbundet (FA) er under sterkt press for å redusere Premier League til 18 lag - samme antall som italiensk Serie A og tysk bundesliga.

FA har på nytt tatt opp problemet med for mange ligakamper. Anledning: Manchester United fikk denne uka beskjed om å trekke seg fra FA-cupen dersom de vil delta i verdensmesterskapet for klubblag i januar.

De engelske fotballpampene er redd for å bli upopulære i FIFA og UEFA dersom endringene ikke settes i verk straks.

- Dette er ikke lett, men vi må gjøre noe. Styreformennene i de fleste klubbene er veldig negative til dette, på grunn av mindre TV- og billettinntekter. Men skal vi spille en større rolle på verdensbasis er dette veien å gå, sier FA-direktør David Davies til The Mirror.

Protestene har ikke latt vente på seg. De mindre klubbene i Premier League er først ute:

- Bare Manchester U og Arsenal har noengang støtte slike forslag. Når vi ser pengene som blir skapt i Premier League, er det latterlig at vi selv skal skjære av den greina vi sitter på, sier West Ham-sekretær Graham Mackrell.

Bradford er nyopprykket i Premier League, og ser en rask retur til 1. divisjon med færre lag.

- Vi må først og fremst konsentrere oss om fotballen i England. Hvis vi tar hensyn til andres krav vil alt kollapse, sier Bradford-styreformann Peter Risdale.