KONTRAKTSLØS: Anders Lindegaard må på klubbjakt. Foto: NTB Scanpix
KONTRAKTSLØS: Anders Lindegaard må på klubbjakt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League-kontrakten til Lindegaard annulleres. - Hvis han vil til AaFK, må det være som dørvakt

Anders Lindegaard må på klubbjakt. Eventyret fortsetter trolig i England og ikke Norge.

(Dagbladet): Anders Lindegaard fikk sitt store gjennombrudd i Aalesunds Fotballklubb i Tippeligaen og gjorde AaFK til en vinnerklubb. Blant annet storspilte dansken da AaFK slo Molde i cupfinalen i 2009.

Manchester United bestemte seg da for å kjøpe den danske sisteskansen, som minnet litt om landsmannen Peter Schmeichel, som anses som en av tidenes beste keepere i Manchester Uniteds historie.

SUKSESS: Anders Lindegaard oppnådde suksess i begynnelsen av Manchester United-karrieren og satte David de Gea i skyggen i en liten periode. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Anders Lindegaard oppnådde suksess i begynnelsen av Manchester United-karrieren og satte David de Gea i skyggen i en liten periode. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lindegaard startet også godt i den engelske storklubben og holdt en periode selveste David de Gea på benken. Men så viste spanjolen sin storhet. Lindegaard havnet i kulden og endte opp hos West Bromwich.

- Gjensidig oppsigelse

Heller ikke der ble det spilletid for dansken, som ble leid ut til Preston forrige sesong. Nå avsluttes kontrakten ett år før tiden.

- Lindegaards kontrakt med West Bromwich er annullert etter gjensidig oppsigelse, og han står nå uten klubb, opplyser West Bromwich på klubbens hjemmeside.

- Klubben vil gjerne takke Anders for hans bidrag de siste ti månedene og ønsker ham det beste for fremtiden, skriver WBA videre.

Avviser retur til AaFK

Lindegaard har et veldig nært forhold til AaFK og er ofte på ferie i Ålesund, men Dagbladet er kjent med at dansken er skeptisk til en retur til Ålesund - i frykt for å forringe det idylliske bildet han har av sin tidligere klubb.

NEPPE GJENFORENING: AaFK-trener Trond Fredriksen (t.v.) var med på sunnmørsklubbens største triumf sammen med Anders Lindegaard da Molde ble slått i cupfinalen i 2009. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
NEPPE GJENFORENING: AaFK-trener Trond Fredriksen (t.v.) var med på sunnmørsklubbens største triumf sammen med Anders Lindegaard da Molde ble slått i cupfinalen i 2009. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Selv svarer AaFK-trener Trond Fredriksen bare «haha» i en SMS når Dagbladet spør om sunnmøringene ønsker Lindegaard tilbake.

- Det er urealistisk. Han tjener jo 20 millioner i året, svarer Fredriksen.

- Da har han vel tjent seg opp nok til å spille gratis for AaFK?

- Det hadde vært noe, men vi har to gode keepere, så det må i så fall være som dørvakt, spøker AaFK-treneren.

Etter det Dagbladet erfarer, ønsker dansken å fortsette karrieren i England. Preston, hvor Lindegaard var utlånt forrige sesong, skal være blant de interesserte.