<strong>OMDISKUTERT FORSLAG:</strong> Premier League-ledelsen er skeptiske til reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images
OMDISKUTERT FORSLAG: Premier League-ledelsen er skeptiske til reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images Vis mer

Premier League-ledelsen skeptisk til reduserte «importkvoter»

En reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene som følge av britenes exit fra EU, vil ikke påvirke det engelske landslaget positivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det hevder ledelsen i Premier League i en uttalelse.

Englands Fotballforbund (FA) har tidligere gitt uttrykk for at det er ønskelig å redusere antallet såkalt «ikke-hjemmeutviklede spillere» i hver klubb fra 17 til 13.

Dersom Storbritannia forlater EU, som alt tyder på at vil skje, har det fra enkelte hold vært spekulert i at flere hjemmeutviklede unge spillere vil få sjansen i Premier League. Det vil være en konsekvens av at færre utenlandske spillere får innpass i den engelske toppserien.

Tviler

I en uttalelse opplyser Premier League-ledelsen at den har vært i samtaler med britiske myndigheter om konsekvensene en brexitavtale vil få for britisk fotball.

- Vi styrer i øyeblikket etter regler som begrenser antallet ikke-hjemmeutviklede spillere en klubb kan ha i sin seniorstall, samtidig som vi jobber sammen med klubbene for å etablere et verdensledende spillerutviklingssystem som vil levere for engelske klubber på alle nivåer, heter det i uttalelsen.

- Det finnes ikke bevis som underbygger at en endring av dagens kvoter vil ha en positiv effekt på landslagene, skriver Premier League videre.

Pengemaskin

Sjefene i den engelske toppserien opplyser videre at det har vært holdt samtaler med ledelsen i mesterskapsserien (nivå to) og den skotske eliteserien. I disse skal det ha vært bred enighet om at brexitavtalen ikke bør være et middel for å redusere spillerstallene i britisk fotball eller «skade klubbenes mulighet til å signere utenlandske spillere».

Premier League understreker avslutningsvis den oppmerksomheten ligaen skaper globalt og viktigheten Premier League-suksessen har for Storbritannia.

- Kampene våre vises i 189 land. Klubbene sysselsetter 12.000 heltidsansatte, og Premier League genererer 3,3 milliarder pund (36 milliarder kroner) i skatteinntekter per sesong, heter det i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer