OMDISKUTERT FORSLAG: Premier League-ledelsen er skeptiske til reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images
OMDISKUTERT FORSLAG: Premier League-ledelsen er skeptiske til reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA ImagesVis mer

Premier League-ledelsen skeptisk til reduserte «importkvoter»

En reduksjon i antall utenlandske spillere i Premier League-klubbene som følge av britenes exit fra EU, vil ikke påvirke det engelske landslaget positivt.

Det hevder ledelsen i Premier League i en uttalelse.

Englands Fotballforbund (FA) har tidligere gitt uttrykk for at det er ønskelig å redusere antallet såkalt «ikke-hjemmeutviklede spillere» i hver klubb fra 17 til 13.

Dersom Storbritannia forlater EU, som alt tyder på at vil skje, har det fra enkelte hold vært spekulert i at flere hjemmeutviklede unge spillere vil få sjansen i Premier League. Det vil være en konsekvens av at færre utenlandske spillere får innpass i den engelske toppserien.

Tviler

I en uttalelse opplyser Premier League-ledelsen at den har vært i samtaler med britiske myndigheter om konsekvensene en brexitavtale vil få for britisk fotball.

- Vi styrer i øyeblikket etter regler som begrenser antallet ikke-hjemmeutviklede spillere en klubb kan ha i sin seniorstall, samtidig som vi jobber sammen med klubbene for å etablere et verdensledende spillerutviklingssystem som vil levere for engelske klubber på alle nivåer, heter det i uttalelsen.

- Det finnes ikke bevis som underbygger at en endring av dagens kvoter vil ha en positiv effekt på landslagene, skriver Premier League videre.

Pengemaskin

Sjefene i den engelske toppserien opplyser videre at det har vært holdt samtaler med ledelsen i mesterskapsserien (nivå to) og den skotske eliteserien. I disse skal det ha vært bred enighet om at brexitavtalen ikke bør være et middel for å redusere spillerstallene i britisk fotball eller «skade klubbenes mulighet til å signere utenlandske spillere».

Premier League understreker avslutningsvis den oppmerksomheten ligaen skaper globalt og viktigheten Premier League-suksessen har for Storbritannia.

- Kampene våre vises i 189 land. Klubbene sysselsetter 12.000 heltidsansatte, og Premier League genererer 3,3 milliarder pund (36 milliarder kroner) i skatteinntekter per sesong, heter det i uttalelsen.