- VI ER DOBBELT SÅ MANGE: Liverpool-spiss Fernando Torres kommer fra ligaen med flest VM-spillere. 118 av 736 spillere i mesterskapet spiller i Premier League til daglig. Det er dobbelt så mange som i den spanske La Liga, der Torres' lagkamerater Xabi Alonso, Raul Albiol og Alvaro Arbeloa (alle Real Madrid), spiller. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix
- VI ER DOBBELT SÅ MANGE: Liverpool-spiss Fernando Torres kommer fra ligaen med flest VM-spillere. 118 av 736 spillere i mesterskapet spiller i Premier League til daglig. Det er dobbelt så mange som i den spanske La Liga, der Torres' lagkamerater Xabi Alonso, Raul Albiol og Alvaro Arbeloa (alle Real Madrid), spiller. Foto: Susana Vera, Reuters/ScanpixVis mer

Premier League leverer flest VM-spillere

Dobbelt som mange som La Liga.

|||
Premier League dominerer i troppene til de 32 VM-nasjonene. Hele 118 av spillerne hører hjemme i engelske klubber.

Til sammen kommer 386 spillere, flere enn halvparten av de 736 VM-deltakerne, fra klubber i de fem største europeiske ligaene.

England fører an med 118 spillere (103 i forrige VM), fulgt av Tyskland med 84 (75), Italia 80 (61), Spania 59 (51) og Frankrike 45 (56).

Når bare utenlandsproffene regnes med, er tallene slik: England 96, Tyskland 61, Italia 57, Spania 39 og Frankrike 33.

454 spillere, eller 61,7 prosent, er utenlandsproffer. Det er en kraftig økning fra 390 spillere (53 prosent) i 2006.

Bare hjemlige Akkurat som sist stiller Italia med utelukkende hjemlige spillere. Denne gang kommer også England og Tyskland med 23 hjemlige spillere, etter at begge hadde to utenlandsproffer forrige gang.

I motsatt ende av skalaen finner vi Nigeria, som er i Sør-Afrika med 23 utenlandsproffer. Elfenbenskysten og Kamerun har begge 22 utenlandsproffer, mens Australia, Serbia, Slovakia, Slovenia og Uruguay har 21.

- Vi har fordelen av at vi kan spille både afrikansk og europeisk fotball fordi alle våre spillere er under kontrakt i Europa, sier Nigerias spiss Obafemi Martins.

Flest fra Barca Skadene til Chelsea-spillerne Michael Ballack, Michael Essien og John Obi Mikel gjør at Barcelona er klubben med flest VM-spillere. 13 av spillerne i sluttspillet hører til i den spanske klubben.

BARE UTENLANDSPROFFER: Ingen av de 23 spillerne i Lars Lagerbäcks nigerianske VM-tropp spiller i hjemlig serie. Foto: Javier Sorano, AFP/Scanpix
BARE UTENLANDSPROFFER: Ingen av de 23 spillerne i Lars Lagerbäcks nigerianske VM-tropp spiller i hjemlig serie. Foto: Javier Sorano, AFP/Scanpix Vis mer

Chelsea kunne hatt 15 spillere og ville da tangert rekorden til Arsenal fra forrige VM. En forbannelse ser ut til å hvile over den engelske dobbeltmesterens spillere, og også Didier Drogba er usikker med skade. Han er imidlertid en av 12 Chelsea-spillere på plass i Sør-Afrika som medlem av en VM-tropp.

Arsenal og mesterligavinner Inter har begge 10 VM-spillere, og de har også det til felles at ingen av dem har en VM-spiller fra eget land, henholdsvis England og Italia.

Eldst og yngst Danmark har VMs yngste spiller i Christian Eriksen (18 år og 4 måneder), mens England har den eldste i David James (39 år og 10 måneder). James er altså over dobbelt så gammel som Eriksen, men rekord setter ingen av dem.

Yngste VM-spiller er fortsatt Norman Whiteside, som var 17 år og 1 måned da han spilte for Nord-Irland i 1982. Eldste spiller er Roger Milla, som var 42 år og 1 måned da han spilte for Kamerun i 1994.

(NTB)

Premier League leverer flest VM-spillere