Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-manager tatt for løgn

- Det er patetisk.

LØY: Sunderland-manager Sam Allardyce ga bevisst feil taktikk til intervjuer før kampen mot Crystal Palace. Foto: Scanpix
LØY: Sunderland-manager Sam Allardyce ga bevisst feil taktikk til intervjuer før kampen mot Crystal Palace. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går avsluttet Crystal Palace og Sunderland sesongens 13. Premier League-runde med kveldskamp i London. Før oppgjøret oppsto det en hendelse som fikk TV 2-ekspert Trevor Morley til å reagere kraftig.

Under tribunen på Selhurst Park tok Sam Allardyce oppstilling i intervjusonen for å forklare laguttaket. På spørsmål om hvilken formasjon Sunderland hadde bestemt seg for å bruke, svarte manageren 4-4-2.

Bare minutter seinere viste det seg imidlertid at det var en ren løgn. Bortelaget spilte i stedet med fem forsvarspillere og tre mann på midtbanen.

- Slurpa i seg løgnen Det høres kanskje ut som en smal sak for noen, men intervjueren kan ikke ha følt seg behandlet med særlig stor respekt da han så Sunderland gå ut med fem mann bak bare minutter seinere.

Da lagene gikk til pause lot heller ikke reaksjonene vente på seg i TV 2s studio.

- Før avspark sa Big Sam noe om formasjonen han kom til å spille med i denne kampen. En flat firer sier han. Hva er dette for noe? spurte programleder Aleksander Schau og henvendte seg til ekspert Simen Stamsø Møller.

- Han slurpa i seg løgnen etterpå, for når de ikke har ballen er det 5-3-2. Når de har ballen er det 3-5-2. Det er en fembackslinje for å demme opp for Crystal Palace.

- Patetisk Like etterpå tok Morley ordet, og han hisset seg opp over oppførselen til Allardyce.

- Det er så patetisk. Å komme med sånne billige løgner? Det er patetisk for reporteren også, sa Morley, før han fortsatte:

- (Louis) Van Gaal sier i det minste at man må vente og se når han blir spurt (om taktikken). Å lyve noen opp i ansiktet ... «Big Sam», det der var dårlig.

Bedre ble det ikke av at Allardyce etter kampen var rask med å peke på formasjonen som grunnen til at Sunderland vant 1-0 etter scoring av Jermain Defoe.

- Nøkkelen til seieren var en god, solid defensiv prestasjon. Å gå med fem bak var åpenbart noe vi hadde pratet mye om. Den største trusselen for oss var (Yannick) Bolasie og (Wilfried) Zaha. Hvis man spiller med vingbacker kan de gå tett oppi dem og stoppe magien de har vist hittil denne sesongen. Det fungerte virkelig bra for oss, og det frustrerte dem. Til slutt utnyttet vi det og scoret et kontringsmål. Det er tre veldig verdifulle poeng for oss, sa Allardyce, uten å beklage løgnen han kom med til samme intervjuer et par timer tidligere.

VINGBACK: Nederlandske Patrick van Aanholt fikk hovedansvaret for Wilfried Zaha, men skulle ifølge Sam Allardyce sitt intervju før kampen spille venstre kant. Foto: Scanpix
VINGBACK: Nederlandske Patrick van Aanholt fikk hovedansvaret for Wilfried Zaha, men skulle ifølge Sam Allardyce sitt intervju før kampen spille venstre kant. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media