Premier League med rekordlavt bidrag i Gullballen

Aldri vært blant topp tre i nye Ballon D'Or.

TO ENESTE: Blant spillerne som har spilt i Premier League under hele den aktuelle tidsperioden for årets utgave av Gullballen, finner vi kun Chelseas Eden Hazard (I midten) og Manchester Citys Yaya Touré (Til venstre). Her er de avbildet sammen med Didier Drogba under en vennskapskamp mellom Belgia og Elfenbenskysten foran årets VM. Foto: REUTERS/Yves Herman
TO ENESTE: Blant spillerne som har spilt i Premier League under hele den aktuelle tidsperioden for årets utgave av Gullballen, finner vi kun Chelseas Eden Hazard (I midten) og Manchester Citys Yaya Touré (Til venstre). Her er de avbildet sammen med Didier Drogba under en vennskapskamp mellom Belgia og Elfenbenskysten foran årets VM. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble listen over de nominerte til gullballen (FIFA Ballon d'Or) annonsert, naturligvis med storfavorittene Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på lista. Luis Suárez, som vant gullstøvelen, er ikke med på lista.

Listen domineres tungt av spillere fra spansk og tysk fotball. Særlig dersom man ser på tidsperioden stemmene baseres på. Den aktuelle tidsperioden er fra da Ballon d'Or ble annonsert tidligere i år, 15. januar, frem til litt før 1. desember, når listen på de tre finalistene annonseres.

Tynt fra Premier League Diego Costa, Thibaut Courtois og Angel Di María, kom til Premier League i sommer (Courtois returnerte fra lån), men har tilbragt størsteparten av kalenderåret 2014 i spansk fotball.

Dermed står bare Yaya Touré og Eden Hazard igjen som de to eneste spillerne som har vært i Premier League hele den aktuelle perioden.

- Jeg tror dette er et resultat av den voldsomme dominansen til de spanske og tyske fotballklubbene i Champions League, disse klubbene er langt foran de engelske, sier Viasats Fotballekspert Roar Stokke til Dagbladet.

Ingen blant topp tre siden 2010 Siden France Footballs Ballon d'or ble slått sammen med FIFA World Player of The Year i 2010, har Premier League stabilt hatt omtrent 5 spillere på listen over de nominerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer