Premier League og Serie A dominerer i VM

Ingenting i veien med ligaene i hvert fall.

TO SOM ER VIDERE: Både England og italia røk ut av gruppespillet i Brasil, men spillerne fra deres respektive ligaer leverer i VM.Foto: AFP PHOTO/ MARTIN BUREAU/ NTB Scanpix
TO SOM ER VIDERE: Både England og italia røk ut av gruppespillet i Brasil, men spillerne fra deres respektive ligaer leverer i VM.Foto: AFP PHOTO/ MARTIN BUREAU/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

England og Italia har reist hjem i skam, men likevel dominerer engelske og italienske klubber i fotball-VMs cupspill.

Hele 62 av VMs 368 gjenværende spillere har til daglig en tilværelse i engelsk fotball, mens 46 spiller i italiensk Serie A. Selv om både England og Italia leverte skuffende resultater, setter de to landenes ligaer sitt stempel på åttedelsfinalene i VM.

Tyskland, som fortsatt deltar i VM, er det landet som er nærmest Italia og England med 40 spillere fra Bundesliga. 16 av dem er i Tysklands egen VM-tropp.

Norge er vinneren av de skandinaviske landene. Den norske eliteserien har fått med seg tre av fem spillere til cupspillet ved Michael Barrantes (Aalesund), Cristian Gamboa (Rosenborg) og Mikkel Diskerud (Rosenborg). Sverige har to, mens Danmark kun har én spiller igjen.

Hele listen: * England: 62

* Italia: 46

* Tyskland: 40

* Spania: 35

* Frankrike: 22

* USA/Canada: 20

* Mexico: 18

* Nederland: 14

* Portugal: 12

* Hellas: 10

* Sveits og Tyrkia: 8

* Argentina: 7

* Belgia: 6

* Russland og Chile: 5

* Nigeria: 4

* Norge, Colombia, Ukraina, Costa Rica: 3* Sverige, Skottland, Israel og Algerie: 2

* Tunisia, Qatar, Kroatia, Bulgaria, Japan, Uruguay, Paraguay, Danmark: 1.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer