Premier League-profilen slipper straff etter disse utbruddene på Twitter

Gikk amok da Leicester tok sjokkseier.

 SKAPTE DISKUSJON:   Gary Linekers tweets har skapt furore i England.  Flere journalister kastet seg på debatten etter Lineker hyllet barndomsklubben og bannet. Her er han sammen med kona Danielle Bux. Foto: NTB Scanpix
SKAPTE DISKUSJON: Gary Linekers tweets har skapt furore i England. Flere journalister kastet seg på debatten etter Lineker hyllet barndomsklubben og bannet. Her er han sammen med kona Danielle Bux. Foto: NTB ScanpixVis mer

Leicester - Manchester United 5-3

(Dagbladet): Det gikk en kule hett for BBC-ansatt Gary Lineker da barndomsklubben Leicester slo tilbake og vant 5-3 mot Manchester United i helga.

Etter hvert som Leicester snudde 1-3 til 5-3, skrev mannen som har ansvaret for Match og the day både «fucking hell» - «bloody hell» og «shat on Manchester United» på sin Twitter-profil.


Flere mente Linekers oppførsel var svært uprofesjonell og ba om straff. De reagerte både på at han bannet flere ganger - men spesielt på at han hånet Manchester United.

I sitt program går 53-åringen og flere eksperter gjennom dagens runde i Premier League og kommer med analyser.

I går gikk ryktene om at Lineker hadde fått refs fra kollegaer i BBC - men det ble seinere tilbake vist av hovedpersonen selv.


I dag bekrefter BBC at de ikke kommer til å gjøre noe med utbruddene:

- Gary har en personlige twitterbruker, men vi minner ham regelmessig på ansvaret han har når det kommer til fotballrelaterte meldinger.  Han har ikke fått refs, og kommer ikke til å få det heller, sier en talsmann i BBC til Daily Mail.