Premier League-rival kan ha hacket Citys databaser

Skandale under opprulling i England.

CITY-SPILLER: Det er ikke lenge siden Jesus Navas ble klar for Manchester City. Foto: EPA / JULIO MUNOZ / NTB SCANPIX
CITY-SPILLER: Det er ikke lenge siden Jesus Navas ble klar for Manchester City. Foto: EPA / JULIO MUNOZ / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Ifølge engelske Sunday People frykter Manchester City at enkeltpersoner fra en av deres Premier League-rivaler har hacket deres databaser.

Det skal være deres speideranalyseprogram Scout7, som inneholder opplysninger om alle spillerne City har speidet på, som er infiltrert.

Dersom de har blitt hacket, er det en skandale. I den lugubre delen av business, har forretningsspionasje alltid vært et våpen brukt av de skruppelløse, skriver Steve Bates.

Og med tilgang til speiderprogrammets analyser, vil rivalen vite alt om Manchester Citys potensielle overgangsmål.

- At en annen klubb, og spesielt en rival, har tilgang til informasjon på spillere du selv har i kikkerten kan bli katastrofalt, sier en hovedspeider i Premier League til Sunday People Sport.

Det lyseblå laget fra Manchester signerte nylig Fernandinho og Jesus Navas til klubben, overganger som kan ha blitt gjennomført raskere enn planlagt på grunn av avsløringene fra The Mirror.

Klubben har nå satt i gang en etterforskning for å finne ut av hvordan hackerangrepet lot seg gjennomføre og hvor stort omfanget er.

Scout7 er ifølge sine egne hjemmesider ledende på løsninger for speiding, rekruttering og spilleradministrasjon, og hevder å jobbe med 75 prosent av alle engelske Premier League-klubber.

Det skal ikke være feil med systemet til Scout7, men ifølge den engelske avisa er det enkeltpersoner fra en Premier League-rival som har skaffet seg tilgang til Citys databaser.