<strong>LITE INVOLVERT:</strong> Manchester Uniteds Romelu Lukaku var bare borti ballen 22 ganger mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix
LITE INVOLVERT: Manchester Uniteds Romelu Lukaku var bare borti ballen 22 ganger mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Premier League-oppsummering

Premier League-runda: Lukaku slår tilbake mot kritikk

Manchester United Romelu Lukaku var knapt borti ballen mot Liverpool. Her er noen av hendelsene fra helgas Premier League-runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Vi starter i Manchester der United-angriper Romelu Lukaku igjen har måttet svare på spørsmål om han er en spiller som ikke leverer varene mot storlagene.

Ifølge engelske The Guardian har kraftspissen scoret elleve mål på 49 kamper mot «de seks store» i Premier League som Everton-spiller. BBC melder at han totalt har scoret 15 mål på 58 kamper mot topplagene, mot 77 scoringer på 136 kamper mot resten av røkla.

Manchester United spilte sin første kamp mot et av storlagene denne sesongen, og belgieren var knapt involvert med unntak av en stor sjanse som Simon Mignolet reddet. Likevel benekter Lukaku at han er en spiller som kun leverer mot svakere lag.

- Jeg har hørt det av folk. Det er annerledes for hver gang jeg spilte for Everton hadde vi en annen tilnærming til kamper, sier Lukaku.

- Noen ganger er det vanskelig når du spiller mot topplagene og du ikke spiller for å vinne og egentlig ikke skaper sjanser. Det er virkelig vanskelig. Nå er jeg i et lag som ønsker å vinne mot de store lagene og vi vil vinne hver eneste kamp, så jeg tror situasjonen vil endre seg, sier Lukaku videre.

24-åringen står med sju nettkjenninger på de åtte første ligakampene denne sesongen. Han scoret blant annet mot Real Madrid i Supercupen, og påpeker at det forteller at kritikken mot ham ikke holder vann.

- Mange spisser i ligaen bommer på større sjanser enn meg og de scorer to mål, men med meg er det alltid «Rom gjorde ditt, Rom gjorde datt». Jeg vet ikke hvorfor. Det er standarden folk setter, sier Lukaku.

Mot Liverpool hadde verken United eller Lukaku særlige sjanser. Statistikken viser ifølge The Guardian at spissen var borti ballen færre ganger enn begge keeperne. Belgieren hadde kun 22 ballberøringer, færrest av samtlige spillere på banen. De Gea hadde 46 og Mignolet 27.

Masse mål

I den lyseblå delen av Manchester fosser City videre i Premier League og knuste Stoke 7-2 i helga. Klubben scoret sju mål i en kamp for første gang siden 7-0 over Norwich november 2013.

Ni av rundas 26 mål kom på Etihad, noe som er nesten er en tredjedel av alle scoringene.

Pep Guardiolas mannskap har scoret 29 mål på de første åtte kampene denne sesongen, noe som ikke har blitt gjort på 120 år. Sist en klubb klarte noe liknende var da Everton scoret 30 på åtte kamper i 1894/95-sesongen ifølge BBC.

Det er kun Everton som har klart å stå imot det offensive galleriet og som har fått med seg poeng mot Pep Guardiolas menn. I fire av de fem siste ligakampene har de lyseblå scoret fem mål eller mer.

- Pep Guardiola er en artist. Det er som en fotballfabrikk hvor han polerer små biter hver dag. Det må være en glede å komme på trening hver dag, mener tidligere Arsenal-spiller Martin Keown om manageren.

Truet med utestengelse

Vi beveger oss videre til Watford som slo Arsenal 2-1 lørdag. Etter kampen kom det fram at det brasilianske stjerneskuddet Richarlison kan bli utestengt i to kamper for filming.

Watford-angriperen gikk i bakken etter en duell med Hector Bellerin. Wenger mente det aldri var kontakt og kalte avgjørelsen «skandaløs». Watford-manager Marco Silva lo da han ble spurt om han trodde Richarlison ville bli utestengt.

Nå får Richarlison også støtte av tidligere toppdommer Mark Clattenburg. Han forteller at han har sett situasjonen fra tre vinkler, og mener at det er kontakt. Han forteller til The Times at han blir «veldig overrasket» hvis Richarlison blir straffet i ettertid. Det engelske fotballforbundet skal se på hendelsen.

Watford scoret også i det 90. minutt eller seinere for tredje ligakamp på rad. Klubben har på samme tid fått med seg fem ekstra poeng etter disse scoringene mot Swansea, WBA og Watford.

Det var forøvrig ingen overraskelse at Arsenals trøstemål ble scoret etter et hodestøt. Ingen klubber har scoret flere mål med hodet enn Arsenal siden starten på 2015/16-sesongen (35 totalt). WBA (31), West Ham (30), Liverpool (27), Manchester City (25) og Leicester (25) følger deretter.

Endelig seier

Crystal Palace hadde ikke scoret på de sju første kampene i Premier League, men mot Chelsea scoret tabelljumboen allerede etter elleve minutter.

Wilfried Zaha ble til slutt den store helten med sin matchvinnerscoring. Det var også vingens første kamp siden serieåpningen etter at han har vært ute med skade.

Chelseas Cesc Fabregas slo corneren som Tiemoue Bakayoko sendte i nettmaskene. Det var spanjolens 38. assist siden han kom til Premier League august 2014. Ingen spillere har flere på den tiden skriver statistikkbyrået Opta.

Det ble likevel en fattig trøst for den regjerende ligamesteren, som allerede er ni poeng bak Manchester City.

Dårlig tegn for WBA?

Ingen bortelag tok tre poeng denne Premier League-runda, noe som kan være et dårlig tegn for West Bromwich som gjester Leicester i kveld.

Fem kamper endte med hjemmeseier og fire kamper endte uavgjort. Størst grunn til å smile har Tottenham og Manchester City, som fikk se Chelsea, Liverpool, Manchester United og Arsenal avgi poeng.

Og for Spurs er alle gode ting fire. Det var første gang på fire kamper denne sesongen at de liljehvite fikk med seg tre poeng fra Wembley. Tottenham har foreløpig bare scoret tre mål i sin nye lekegrind.

Premier League:

Spilles i dag:

WBA - Leicester 21.00

Søndag:

Brighton – Everton 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Anthony Knockaert (82), 1-1 Wayne Rooney (str. 90).

30.565 tilskuere.

Southampton – Newcastle 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Isaac Hayden (20), 1-1 Manolo Gabbiadini (49), 1-2 Ayoze (51), 2-2 Gabbiadini (str. 75).

31.437 tilskuere.

Lørdag:

Burnley – West Ham 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Michail Antonio (19), 1-1 Chris Wood (85).

20.945 tilskuere.

Rødt kort: Andy Carroll (27, to gule), West Ham.

Crystal Palace – Chelsea 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 César Azpilicueta (selvmål 11), 1-1 Tiemoué Bakayoko (18), 2-1 Wilfried Zaha (45).

25.480 tilskuere.

Liverpool – Manchester U. 0-0

52.912 tilskuere.

Manchester C. – Stoke 7-2 (3-1)

Mål: 1-0 Gabriel Jesus (17), 2-0 Raheem Sterling (19), 3-0 David Silva (27), 3-1 Mame Biram Diouf (44), 3-2 Kyle Walker (selvmål 47), 4-2 Jesus (55), 5-2 Fernandinho (60), 6-2 Leroy Sané (62), 7-2 Bernardo Silva (79).

54.128 tilskuere.

Swansea – Huddersfield 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Tammy Abraham (42), 2-0 Abraham (48).

20.657 tilskuere.

Tottenham – Bournemouth 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Christian Eriksen (47).

73.502 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Watford – Arsenal 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Per Mertesacker (39), 1-1 Troy Deeney (str. 72), 2-1 Tom Cleverley (90).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer