LØST FRA KONTRAKTEN:  Benoit Assou-Ekotto er ikke lenger Tottenham-spiller. Det markerte han ved å legge ut dette bildet på Instagram. Foto: NTB Scanpix/Instagram.
LØST FRA KONTRAKTEN: Benoit Assou-Ekotto er ikke lenger Tottenham-spiller. Det markerte han ved å legge ut dette bildet på Instagram. Foto: NTB Scanpix/Instagram.Vis mer

Premier League-spiller fikk sparken. Svarte med dette bildet

Endelig er Benoit Assou-Ekotto fri.

(Dagbladet): På overgangsvinduets siste dag kunne Tottenham avsløre at de har løst Benoit Assou-Ekotto fra sin kontrakt.

Assou-Ekotto har ikke spilt en kamp for klubben siden mai 2013. I fjor var han på utlån hos QPR, mens han i år har tjent rundt 400 000 kroner ukentlig, uten å trene med A-laget.

Venstrebacken kom til London i 2006 og var i mange år en fast brikke i Spurs-elleveren. Harry Redknapp hadde sansen for 30-åringen, som har uttalt at pengene er den eneste grunnen til at han spiller fotball.

Nåværende Spurs-manager Mauricio Pochettino har jobbet for å bli kvitt den omstridte spilleren siden han kom til klubben. I går ble kontrakten endelig terminert, og den som virket å være mest glad for det, var Assou-Ekotto selv.

Twitter byttet han profilbildet. Det nye inneholdt ordet «freedom». Det var også nøkkelordet for bildet som han selv delte med sine følgere på Instagram etter at han ble løst fra Spurs-kontrakten. Kameruneren la ut et ikonisk bilde fra filmen Braveheart av Mel Gibson.

Tottenham har over en lengre periode prøvd å kvitte seg med kameruneren. Men hver gang har han selv stoppet en overgang.

Da Andre Villas-Boas styrte Tottenham-skuta var heller ikke Ekotto å se. Da var han klar på at han ikke ønsket å spille for klubben, før Villas-Boas forsvant.