FORBILDE: Matt Jarvis blir den tredje fotballspilleren som pryder forsiden til homomagasinet Attitude. Foto: GLYN KIRK/AFP/NTB scanpix Faksimile: Attitude
FORBILDE: Matt Jarvis blir den tredje fotballspilleren som pryder forsiden til homomagasinet Attitude. Foto: GLYN KIRK/AFP/NTB scanpix Faksimile: AttitudeVis mer

Premier League-spiller på forsiden til homomagasin

- Jeg er sikker på at det er mange spillere som er homofile.

(Dagbladet): Matt Jarvis er en av de viktige spillerne Ståle Solbakken mistet før inneværende sesong. West Ham-vingen skal pryde forsiden til det anerkjente homomagasinet Attitude i februar. Han mener at det ikke ville være noe problem om fotballspillere skulle bestemme seg for å komme ut av skapet.

- Det er hverdagslig. Det er ikke noe som kommer som et sjokk, sier Jarvis til Daily Telegraph.

- Jeg er sikker på at det er mange fotballspillere som er homofile, men når de faktisk bestemmer seg for å komme ut å si det, er en helt annen historie. Det er noe jeg er sikker på at de har tenkt på mange ganger. Men som er hardt for dem å gjøre, sier Jarvis.

Han blir den tredje fotballspilleren som pryder forsiden til magasinet etter at David Beckham og Fredrik Ljungberg har gjort det samme tidligere. Matt Jarvis selv er en gift mann.

26-åringen tror det å komme ut av skapet kan forbedre en spillers ytelse på banen.

- Jeg vil være enig i det. For du har alltid noe i bakhodet som du uroer deg for. Hvis du kan slippe de tankene og bare konsentrere deg om målet, samme hvilken sport det er, så tror jeg det ville hjelpe, sier Jarvis.