Premier League-spiller risikerer utestengelse

Cameron Jerome har brutt FAs betting-reglement.

TIPPING TIL BESVÆR: Stokes Cameron Jerome risikerer å gå glipp av deler av sesongen etter at det har blitt klart at han har brutt FAs betting-reglement. Foto: AP Photo/The Philadelphia Inquirer, Andrew Renneisen
TIPPING TIL BESVÆR: Stokes Cameron Jerome risikerer å gå glipp av deler av sesongen etter at det har blitt klart at han har brutt FAs betting-reglement. Foto: AP Photo/The Philadelphia Inquirer, Andrew RenneisenVis mer

(Dagbladet): Det er ikke bare her hjemme i Norge at bettingselskaper og idrettsutøvere skaper overskrifter.

I dag kom beskjeden om at Cameron Jerome har innrømmet brudd på FAs betting-reglement.

Stoke City bekrefter selv på sine hjemmesider at 26-åringen innrømmer skyld, og vil stille seg til disposisjon for en komité som etterforsker forholdene.

Klubben sier også at de vil stille seg bak spilleren på den nevnte høringen.

Urettferdig behandlet Nøyaktig hva Jerome har gjort som bryter med FAs reglement er uklart, men i reglene blir det blant annet klart at det er forbudt å sette penger på kamper hvor man selv spiller. BBC hevder riktignok at det ikke er tilfellet i saken mot Stoke-angriperen.

Angrepsspilleren hadde en tøff tid under Tony Pulis på Britannia. Han mente seg urettferdig behandlet, og at den tidligere manageren hadde favoritter han startet med hver uke uansett hvordan man presterte.

Nå kan det se ut som om vondt blir verre for Jerome.

Ikke den første En annen som har fått kjenne på FAs reglement er Tottenhams Andros Townsend.

Han ble funnet skyldig for lignende forhold tilbake i juni, og det endte med en bot på omlag 150 000 kroner og fire måneders utestengelse. Tre av disse var betinget.