Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-spiller siktet for voldtekt av 15-åring

Skal ha løyet til politiet om hendelsen.

SIKTET: En Premier League-spiller i 20-åra er siktet for en seks år gammel voldtekt. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: En Premier League-spiller i 20-åra er siktet for en seks år gammel voldtekt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Premier League-spiller i 20-åra skal nå møte i retten sammen med fetteren sin. Begge er siktet for å ha voldtatt en tenåringsjente for seks år siden. Ifølge politiet skal spilleren ha løyet om hendelsen tidligere.

Om de dømmes for forholdet, risikerer de 15 års fengsel.

Både The Telegraph og The Times omtaler saken.

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted i Nimes i Frankrike i 2012. På tidspunktet var de to siktede i slutten av tenåra, mens den fornærmede var 15 år.

I Frankrike er det ulovlig å ha sex med barn under 15 år, men det må bevises at de seksuelle handlingene skjedde under tvang. Foreløpig har ikke Frankrike en lov som sier at en barn under en viss alder er ansett som ute av stand til å samtykke til sex, ifølge nyhetsbyrået AP.

På ferie

Ifølge The Telegraph skal de ha vært på ferie sammen da hendelsen fant sted, og tenåringsjenta skal ha blitt funnet «gråtende og i sjokk» av venner fra skolen etter hendelsen.

I avhør har hun innrømmet at hun var beruset, men anklager de siktede for å ha forsynt henne med alkohol for å ha sex med henne.

Skal ha løyet

Mistanken mot Premier League-spilleren styrkes av at han skal ha løyet til politiet om hendelsen. Ifølge politiet skal han først ha nektet for å ha hatt sex med jenta, men da politiet seinere la fram bevis for hendelsen, skal han ha forklart at han løy «fordi han ikke ville skuffe kjæresten sin».

De siktede har i ettertid erkjent å ha hatt sex med den fornærmede, men hevder at det var med samtykke. De har også forklart at de trodde jenta var eldre enn 15 år.

Den fornærmede jenta og flere vitner hevder imidlertid at de siktede var klar over alderen hennes, fordi hun tidligere hadde forklart at hun «ikke kunne bli med på diskotek på grunn av at hun bare var 15 år».

Den fornærmede jenta, som nå er 21 år, har ikke endret på forklaringen i løpet av prosessen, ifølge aktoratet.

Kausjon

Den pågående etterforskningen har ikke fått konsekvenser for spillerens karriere. Men spilleren skal ha hatt jevn kontakt med etterforskere og advokater i Frankrike i løpet av prosessen.

Begge de siktede ble løslatt mot kausjon i juli. Forsvareren deres, Remy Nougier, sier til The Telegraph at han har anket avgjørelsen, og at hans klienter er «sterkt uenig i anklagene».

Ingen av de involverte er franske statsborgere.

Hele Norges coronakart