Premier League-spiller truet på livet etter EM-uttak

Valgte å spille for Irland fremfor Nord-Irland.

HJALP IKKE AT HAN FLEIPET OM DET: John McClean fleipet på Twitter om at tilhengerne av Nord-Irland heller burde følge sitt eget lag under EM. Landet er som kjent ikke kvalifisert for sluttspillet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
HJALP IKKE AT HAN FLEIPET OM DET: John McClean fleipet på Twitter om at tilhengerne av Nord-Irland heller burde følge sitt eget lag under EM. Landet er som kjent ikke kvalifisert for sluttspillet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpixVis mer

Sunderland-spilleren James McClean er blitt truet på livet etter at han mandag ble tatt ut i Irlands tropp til fotball-EM.

McClean spilte for de aldersbestemte landslagene til Nord-Irland, der han er født, men så tok han den omstridte avgjørelsen om å krysse grensen og spille landslagsfotball for Irland.

23-åringen kom mandag med i Giovanni Trapattonis EM-tropp selv om han bare har ett innhopp for landslaget.

McClean tvitret mandag om uttaket: «Absolutt beæret og kunne ikke være lykkeligere over å bli innkalt til å representere landet mitt i EM. Ingen bedre følelse», skrev han.

Meldingen ble fulgt av enkelte støtteerklæringer, men også med sekterisk hets og dødstrusler.

McClean svarte første ved å tvitre en spøk om at Nord-Irlands tilhengere heller burde følge sitt eget lag i EM - «å, vent, pinlig.. haha».

Tirsdag ble imidlertid McCleans twitterkonto stengt.

(NTB)