IMPONERER: Michail Antonio lever ut Premier League-drømmen sammen med blant andre Aaron Cresswell i West Ham. Foto: Scanpix
IMPONERER: Michail Antonio lever ut Premier League-drømmen sammen med blant andre Aaron Cresswell i West Ham. Foto: ScanpixVis mer

Premier League-spiller vekker oppsikt: - Han er udyret

Liverpool-legende imponert over Antonio.

(Dagbladet): Forrige sesong ble Michail Antonio kåret til «årets spiller» i Nottingham Forrest. Det fikk West Ham til å hente 25-åringen fra Championship til Premier League på overgangsvinduets siste dag i fjor sommer.

Til tross for at London-klubben betalte nesten 85 millioner kroner for ham, måtte Antonio likevel vente helt til 12. desember før manager Slaven Bilic lot han starte sin første seriekamp i West Ham-trøya.

Siden oppgjøret mot Stoke før jul har kraftpluggen imidlertid vært fast på laget. I løpet av de 12 kampene Antonio har figurert i Bilics startoppstilling, har kantspilleren markert seg med fire scoringer, to målgivende pasninger og en enorm arbeidsinnsats.

- Han er så sterk Liverpool-legende Jamie Carragher er blant dem som har latt seg imponere av engelskmannens prestasjoner. I sin spalte i Daily Mail vier fotballeksperten flere avsnitt til Antonio i kjølvannet av helgas matchvinnerscoring mot Sunderland.

Carragher har spesielt bitt seg merke i kantspillerens massive fysikk, noe som også kommer tydelig frem på bildet av en skjorteløs Antonio poserende sammen med NFL-spilleren Mohamed Sanu som ble lagt ut på West Hams Instagram-konto i helga.

- Antonio er bare så sterk. Han har hatt en annerledes vei til Premier League. Han begynte med amatørfotball. Han har i aller høyeste grad vært mye rundt omkring. Karriereveien innebærer også at han ikke har blitt skolert i et akademi, men det gjør ham bare farlig fordi han er så uforutsigbar. Han har en «kaosfaktor». Han er i stand til å gjøre uvanlige ting, noe som gjør det vanskelig for motstanderen å forholde seg til ham, skryter Carragher.

- Udyret Da Antonio stilte opp på en seanse hvor han fikk spørsmål fra fansen tidligere i sesongen, ble han spurt om hvem som var den raskeste i klubben.

Da var han ikke spesielt beskjeden.

- Det må være meg. Jeg er raskest, svarte Antonio og smilte.

Tidligere denne sesongen har han havnet i skyggen av den teknisk briljanten franskmannen Dimitri Payet (28), men nå er Carragher klar på at også Antonio spiller en essensiell rolle for laget som ligger på en sterk 6. plass i Premier League.

- Hvis Payet er West Hams skjønnhet, er Antonio udyret, skriver Carragher, med referanse til 25-åringens fysiske stil.

Hvis Antonio fortsetter storspillet vil også drømmen om å komme med i Englands EM-tropp til sommeren leve videre. Allerede på onsdag får han muligheten til å vise seg frem igjen. Da tar Antonio og lagkameratene imot Tottenham til kamp på Boleyn Ground.

The man of the moment with @nfl star @mohamedsanu ??? Et bilde publisert av West Ham United (@whufc_official) søndag 28. Feb.. 2016 PST