Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-spillerne tjener desidert mest

Håver inn nesten dobbelt så mye som nærmeste rival.

DYRT STJERNEGALLERI: Per april i år, var Manchester City den idrettsklubben i verden som delte ut mest penger til spillerne sine. Citys hjemlige serie, Premier League, er soleklart på topp når det gjelder spillerlønninger. Foto: EPA/Peter Powell.
DYRT STJERNEGALLERI: Per april i år, var Manchester City den idrettsklubben i verden som delte ut mest penger til spillerne sine. Citys hjemlige serie, Premier League, er soleklart på topp når det gjelder spillerlønninger. Foto: EPA/Peter Powell. Vis mer

(Dagbladet): Med den nye gunstige tv-avtalen, håver Premier League-klubbene inn som aldri før. 50 milliarder kroner skal fordeles til klubbene mellom 2013 og 2016, og i tillegg har rike eiere tatt over klubber som Chelsea og Manchester City.

Det har drevet spillerlønningene opp i taket, og ifølge en undersøkelse gjort av Daily Mail, tjener Premier League-spillerne i snitt 25 millioner kroner i året.

Det er nesten dobbelt så mye som spillerne i tysk Bundesliga, som er nærmest Premier League-stjernene med 15 millioner kroner i snittlønn.

Ligger milevis foran De engelske klubbene sliter internasjonalt for tiden. Kun Chelsea topper sin gruppe i Champions League, mens både Liverpool og Machester City sliter.

Lønnsmessig troner derimot de engelske klubbene soleklart på topp. Ifølge Sporting Intelligence (per april i år) er Manchester City den klubben som utbetaler mest i verden.

Fjorårets Champions League-finale var en ren spansk duell mellom Atlético og Real Madrid, men La Liga deler kun litt over halvparten av spillerlønningene i England. Barcelona og Real Madrid står for mesteparten av disse.

Tysk Bundesliga hevdes sjelden å være den største ligaen, men havner på en 2. plass på lista lønnsmessig med en årlig gjennomsnittlig lønnsutgift blant klubbene på 1,45 millioner pund. Bayern München er de som utbetaler desidert mest.

Championship på åttende Det som kanskje er enda mer sjokkerende er at nest øverste nivå i England havner på en åttendeplass, med 5,2 millioner kroner i året

Det vil si at snittlønna i Championship er høyere enn både Portugisisk, Belgisk og Nederlandsk toppserie.

Det er også bortimot fire ganger så mye som snittlønna i Tippeligaen, som er på 115 000 pund i året.

Tippeligaen havner på en 25. plass blant de 34 ligaene som er gjennomgått, omtrent midt imellom den danske eliteserien på en 20. plass og Allsvenskan på en 27.

Ifølge undersøkelsen tjener en gjennomsnittlig Tippeligaklubb ca 100 millioner kroner i året, noe som blant annet er mer enn klubbene i den skotske eliteserien der Ronny Deila trener Celtic.

Selv om lønningene i Tippeligaen er svært lave på internasjonal basis, sliter fortsatt enkelte klubber, blant annet Lillestrøm, med å betale dem.

Lite penger i afrikansk fotball Flere av verdens største talenter hentes fra klubber i Nigeria og Sør-Afrika, men det reflekteres ikke i klubbenes inntekter.

I snitt tjener en nigeriansk klubb omtrent 3 millioner kroner i året, og deler ut en gjennomsnittlig årslønn på ca. 70 000 kroner.

Det er litt under en sjettedel av en gjennomsnittlig ukelønn i Premier League.

Og er akkurat litt over to gjennomsnittlige norske månedslønner, som per 2013 (ifølge statistisk sentralbyrå) tilsvarte 60 633 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling