Premier League-spillerne tjener desidert mest

Håver inn nesten dobbelt så mye som nærmeste rival.

DYRT STJERNEGALLERI: Per april i år, var Manchester City den idrettsklubben i verden som delte ut mest penger til spillerne sine. Citys hjemlige serie, Premier League, er soleklart på topp når det gjelder spillerlønninger. Foto: EPA/Peter Powell.
DYRT STJERNEGALLERI: Per april i år, var Manchester City den idrettsklubben i verden som delte ut mest penger til spillerne sine. Citys hjemlige serie, Premier League, er soleklart på topp når det gjelder spillerlønninger. Foto: EPA/Peter Powell. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med den nye gunstige tv-avtalen, håver Premier League-klubbene inn som aldri før. 50 milliarder kroner skal fordeles til klubbene mellom 2013 og 2016, og i tillegg har rike eiere tatt over klubber som Chelsea og Manchester City.

Det har drevet spillerlønningene opp i taket, og ifølge en undersøkelse gjort av Daily Mail, tjener Premier League-spillerne i snitt 25 millioner kroner i året.

Det er nesten dobbelt så mye som spillerne i tysk Bundesliga, som er nærmest Premier League-stjernene med 15 millioner kroner i snittlønn.

Ligger milevis foran De engelske klubbene sliter internasjonalt for tiden. Kun Chelsea topper sin gruppe i Champions League, mens både Liverpool og Machester City sliter.

Lønnsmessig troner derimot de engelske klubbene soleklart på topp. Ifølge Sporting Intelligence (per april i år) er Manchester City den klubben som utbetaler mest i verden.

Fjorårets Champions League-finale var en ren spansk duell mellom Atlético og Real Madrid, men La Liga deler kun litt over halvparten av spillerlønningene i England. Barcelona og Real Madrid står for mesteparten av disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer