DÅRLIG STEMNING: Saido Berahino ble byttet inn for 17-åringen Jonathan Leko etter et sjeldent drama på sidelinjen. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Saido Berahino ble byttet inn for 17-åringen Jonathan Leko etter et sjeldent drama på sidelinjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League-stjerna ble ydmyket av manageren og pepet på av egne fans

Sint og frustrert satt WBA-stjerna Saido Berahino seg ned på en trapp da en 17-åring ble valgt foran ham. Da Berahino til slutt kom inn på banen, ble opplevelsen enda verre.

West Bromwich Albion - Middlesbrough 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Først: Det endte oppskriftmessig 0-0 mellom West Bromwich Albion og Middlesbrough, som er to av Premier Leagues beste defensive lag og ofte er involvert i målfattige kamper.

Derfor var 0-0 i dagens oppgjør helt etter boka, selv om Alvaro Negredo og José Salomon Rondon representerte offensive trusler for hvert sitt lag.

Langt mer oppsiktsvekkende var det å følge Saido Berahino fra sidelinja da han ble ydmyket av sin egen manager. Det var et resultat av et tilsynelatende endeløst drama.

UPOPULÆR: Saido Berahino mottok pipekonsert fra egne fans etter sin første ballberøring i kampen. Foto: NTB Scanpix
UPOPULÆR: Saido Berahino mottok pipekonsert fra egne fans etter sin første ballberøring i kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dramaet på sidelinja

23-åringen hadde en strålende sesong for West Bromwich i 2014/15 og ble spådd en lysende karriere. Det tok ikke lang tid før Berahino ble koblet til større klubber og spisstalentet ønsket seg vekk fra klubben. Det ble det aldri noe av.

Berahino fulgte opp med en skuffende fjorårssesong og har blitt et irritasjonsmoment i klubben. Prestasjonene har ikke vært de samme som før overgangsryktene.

Mot Middlesbrough i dag ble Berahino plassert på benken etter å ha startet årets to første seriekamper. Overgangsvinduet nærmer seg slutten, og 23-åringen har dårlig tid på å finne seg en ny klubb.

Ydmykelsen

WBA-manager Tony Pulis sendte Berahino tidlig i oppvarmingen, men droppet å bytte ham inn selv om Beharino tok av seg oppvarmingsvesten og gjorde seg klar. I stedet fikk 17-åringen Jonathan Leko sjansen på stjernespissens bekostning.

I FORM: Middlesbroughs Alvaro Negredo har åpnet sesongen godt og viste friske takter også mot WBA, men denne gang ble det ingen målpoeng for den spanske spissen. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Middlesbroughs Alvaro Negredo har åpnet sesongen godt og viste friske takter også mot WBA, men denne gang ble det ingen målpoeng for den spanske spissen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det fikk Berahino til å reagere: Han satte seg demonstrativt ned i trappen og furtet. I sosiale medier var reaksjonene mange. Flere hevdet av Pulis' behandling av 23-åringen var fryktelig. Ydmykende var det i hvert fall.

Bare åtte minutter etter at Leko ble byttet inn, pådro 17-åringen seg imidlertid en skade. Da fikk omsider Beharino sjansen. Hans første involvering i banen var en skuffelse. 23-åringen brukte lang tid og mistet ballen på klønete vis.

Da begynte hjemmefansen å pipe mot sin egen spiller. Dramaet var fullkomment i en kamp som ellers var en sovepute som ventet.

Middlesbrough er ubeseiret i Premier League med fem poeng og 3-2 i målforskjell på tre kamper. Det holder til 6. plass på tabellen. West Bromwich har fire poeng på 2-2 i målforskjell på samme antall kamper. Poengantallet er det samme som Arsenal, Liverpool og Leicester.