NÆRT VENNSKAP: Jermain Defoe og Bradley Lowery utviklet et nært vennskap. Her er de to på fotballkamp i februar. Foto: NTB Scanpix
NÆRT VENNSKAP: Jermain Defoe og Bradley Lowery utviklet et nært vennskap. Her er de to på fotballkamp i februar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bradley Lowery er død

Premier League-stjernas rørende melding til avdøde Bradley (6)

Jermain Defoe og Bradley Lowery utviklet et nært vennskap.

(Dagbladet): Fredag kom beskjeden om at Bradley Lowery (6) hadde tapt kampen mot kreften. Unggutten ble diagnosert med den alvorlige kreftsykdommen neuroblastoma da han var ett og et halvt år gammel.

Men unggutten var Sunderland-fan på sin hals. Den aller største helten var Jermain Defoe. De to møttes flere ganger, og utviklet et nært vennskap.

En hel fotballverden har allerede uttrykt sin sorg i forbindelse med det triste budskapet. Lørdag snakker Defoe for første gang:

- Farvel, min venn, jeg kommer til å savne deg. Jeg føler meg så velsignet for at Gud bragte deg inn i livet mitt. Vi hadde noen utrolige øyeblikk sammen, og jeg er så takknemlig, skriver Defoe på Twitter.

- Sov godt, lille venn

Lowery har nemlig vært Sunderlands maskot, og har i den forbindelse møt Defoe. I tillegg har gutten fått penger fra flere storklubber som hjelp til behandlingen av sykdommen.

Defoe var guttens store helt, og fotballstjerna tok seg god tid til å besøke og tilbrige tid sammen med 6-åringen.

- Jeg kommer aldri til å glemme måten du så på meg første gang, den genuine kjærligheten i øynene dine. Det er vanskelig for meg å uttrykke hva du betyr for meg, fortsetter Defoe.

- Motet ditt kommer til å inspirere meg resten av livet. Du kommer aldri til å vite hva slags forskjell du har gjort for meg som person. Nå har Gud deg i sine armer, og jeg kommer alltid til å ha deg i hjertet mitt. Sov godt, lille venn. Min beste venn, avslutter Defoe.

Stjernene i sorg

Lowery har sjarmert en hel fotballverden med sitt store smil tross den alvorlige sykdommen. Flere Premier League-klubber, fotballstjerner

Flere Premier League-klubber, og ikke minst store stjerner, uttrykker sin sorg og støtte til familien.

- Alle i Chelsea mottok dødsbudskapet med stor sorg. Han beveget oss alle med det store motet og det vinnende smilet, skrev Premier League-klubben Chelsea på Twitter.

Alan Shearer, engelsk fotballegende:

- Så trist å høre at Bradley gikk bort. Han var en inspirasjon, hvis liv ble for kort. Mine tanker går til hans fantastiske familie og venner. Hvil i fred.