Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-stjerne ble dømt for seksuell aktivitet med mindreårig. Nå må sjefen hans gå

Adam Johnson-saken.

FERDIG: Sunderlands administrerende direktør Margaret Byrne har sagt opp jobben sin. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Sunderlands administrerende direktør Margaret Byrne har sagt opp jobben sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sunderlands administrerende direktør Margaret Byrne sier opp sin stilling i kjølvannet av sex-skandalen som har rystet England.

- Min involvering med Johnson og valget om å la ham fortsette å representere Sunderland var en stor feil, sier Byrne.

Margaret Byrne skal ha møtt Adam Johnson mai i fjor, og han skal da skal ha innrømmet at han kysset den fornærmede jenta (15). Sunderland hevdet igjen at Byrne bare var tilstede på en liten del av det aktuelle møtet.

Nå har Byrne altså sagt opp sin stilling.

«I lys av det som har blitt anerkjent av Margaret som en alvorlig feilbedømmelse fra hennes side, har vi foretatt en full gjennomgang av klubbens beslutningsprosesser for å sikre at det ikke vil skje slike feil i framtiden», skriver Sunderland i en pressemelding gjengitt av BBC.

«Sunderland erkjenner at Margarets intensjoner hele tiden har vært å ivareta klubbens beste interesser. Våre interne undersøkelser viser imidlertid at Margaret i denne saken har gjort feil», skriver klubben videre.

Funnet skyldig Den tidligere Premier League-spilleren Adam Johnson (28) ble nylig funnet skyldig i ett av tiltalepunktene som omhandler seksuell omgang med ei mindreårig jente. Tiltalepunktet gikk ut på at Johnson hadde befølt den fornærmede jenta.

Johnson ble samtidig frifunnet på et annet tiltalepunkt der jenta skulle ha utført seksuelle handlinger på ham.

Johnson hevdet at Sunderland kjente til at han hadde kysset jenta, men klubben hevdet at det ikke var tilfellet. Sunderland mener Johnson hele tiden har hevdet han var uskyldig på alle punkter, helt fram til rettssaken startet.

«Jeg aksepterer at Mr. Johnson ikke skulle fått lov til å spille igjen, uansett hva han hadde tenkt å erkjenne. Det var en alvorlig feilbedømmelse og jeg tar fullt ansvar for dette», sier Byrne i en pressemelding gjengitt av BBC.

Fikk sparken Da Johnson sa seg skyldig i å ha kysset jenta, fikk han sparken i Sunderland.

«Hadde klubben visst at Johnson hadde planer om å si seg skyldig i noen av disse anklagene, ville han fått sparken umiddelbart», skrev Sunderland i en pressemelding, ifølge BBC.

En britisk organisasjon som ivaretar barns rettigheter mener Sunderland burde suspendert Adam Johnson, dersom klubben visste at han hadde kysset den 15 år gamle jenta.

Kan få streng straff Johnson risikerer opp til ti års fengsel, men skal ha virket blottet for følelser da han ble funnet skyldig i det ene tiltalepunktet.

- Du må forstå at når du kommer tilbake her i slutten av mars så vil du få en betydelig fengselsstraff, sa dommer Jonathan Rose ifølge Sky Sports.

Adam Johnson har ei datter på ett år. Dommer Rose sa også at stjernen kan «si farvel til sin datter» fordi han ikke vil se henne på en stund.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram