VENDTE RYGGEN TIL: West Brom-spiller James McClean vendte ryggen til da den britiske nasjonalsangen ble spilt i en treningskamp mot Charleston Battery i USA. Det faller ikke i like god jord hos alle, men andre forstår iren. Skjermdump: Charleston Batterys offisielle Youtubekonto
VENDTE RYGGEN TIL: West Brom-spiller James McClean vendte ryggen til da den britiske nasjonalsangen ble spilt i en treningskamp mot Charleston Battery i USA. Det faller ikke i like god jord hos alle, men andre forstår iren. Skjermdump: Charleston Batterys offisielle YoutubekontoVis mer

Premier League-stjerne vendte ryggen mot nasjonalsangen: - En skam

Dette er forklaringen.

(Dagbladet): West Brom er som flere andre Premier League-lag i gang med sesongoppkjøringen. I går spilte de en vennskapskamp mot Charleston Battery i South Carolina i USA.

De hvite og blå vant treningskampen 2-1, men det er ikke det som har skapt oppstyr i ettertid.

Sommerens nysignering i klubben, irske James McClean, vendte nemlig ryggen til da den britiske nasjonalsangen ble spilt foran kampen. Det har satt sinnene i kok.

- En skam Journalist i Daily Telegraph, Luke Edwards, kaller episoden en skam.

- Jeg forstår at han nektet å bruke valmue-merket, men å snu ryggen til nasjonalsangen er en skam, skriver han på Twitter.

Ellers har flere brukere på nettstedet benyttet seg av gloser som «avskum» og «oppmerksomhetssyk».

Hovedpersonen selv tok til Twitter for å forklare seg i går kveld.

- Jeg trenger ikke å si noe, og det skal jeg ikke heller. Men jeg synes folk burde lese denne kommentaren, skriver McClean og henviser til en Eurosport-kommentar, skrevet av Alexander Netherton.

Fra hardt rammet by Han tar McClean i forsvar, og skriver følgende:

STARTET: Irske James McClean, som nettopp har sluttet seg til West Brom etter en tid i Wigan. Foto: Action Images / Chris Keane
STARTET: Irske James McClean, som nettopp har sluttet seg til West Brom etter en tid i Wigan. Foto: Action Images / Chris Keane Vis mer

- McCleans forbrytelse er, virker det som, at han ikke vil se i riktig retning når nasjonalsangen ble spilt, og han ønsker ikke å bruke valmuen på drakta når den tiden kommer hvert år. Hans forklaring er enkel og lett å skjønne: Han er fra Derry i Nord-Irland, en by som ble hardt rammet under «Bloody Sunday».

- Før noen hevder det motsatte, er det ikke et forsvar for IRA eller noe som helst mord, men for å påpeke at objektivt, fra hans ståsted, en motstand til den britiske hæren, og derfor også nasjonalsangen. Det er logisk og velbegrunnet, skriver Netherton.

Nektet å bruke valmue Men det er ikke bare «folk utenfor» som reagerer. Etter det Daily Mail mener å vite, skal manager Tony Pulis ha tatt et alvorsord med iren etter kampen, der han skal ha gjort det klart at slik oppførsel ikke er ønsket.

Pulis skal ha bedt McClean om å tenke seg mer om i framtida.

Men det er ikke første gang McClean gjør noe som vekker oppsikt. Som nevnt tidligere i saken, har iren tidligere nektet å bruke en valmue, som brukes på høstparten i England som en hyllest til de som døde under første verdenskrig. Det skapte også store reaksjoner, og West Brom-spilleren ble faktisk drapstruet.