Premier League-stjernene bygger «panikkrom»

Beskytter seg mot voldelige innbruddstyver.

BYGGER «PANIC ROOMS»: Flere Premier League-spillere i Manchester-området har fått bygget såkalte «panic rooms» i boligene sine for å beskytte seg mot brutale innbruddstyver. Illustrasjonsfoto: Stella Pictures  (Bildet er kun ment som en illustrasjon og er hentet fra filmen «Panic Room».)
BYGGER «PANIC ROOMS»: Flere Premier League-spillere i Manchester-området har fått bygget såkalte «panic rooms» i boligene sine for å beskytte seg mot brutale innbruddstyver. Illustrasjonsfoto: Stella Pictures (Bildet er kun ment som en illustrasjon og er hentet fra filmen «Panic Room».) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En bølge av tilsynelatende godt planlagte innbrudd har de siste par årene rammet profilerte Premier League-spillere i  Manchester- og Liverpool-distriktet.

Det har ført med seg en innbringende nisjevirksomhet for sikkerhetsselskaper; såkalte panikkrom.

Ifølge Manchester Evening News har en rekke Manchester United- og Manchester City-spillere gladelig betalt over 500 000 kroner for å få installert slike rom i boligene sine. Hensikten er at det skal beskytte dem og familiene deres mot voldelige kriminelle i tilfelle innbrudd inntil hjelpen fra politi eller vektere kommer fram.

- Rommene finnes i forskjellige varianter, men de har alle den samme funksjonen: Dersom beboerne klarer å låse seg inn, vil de være trygge inntil vi ankommer, sier Paul Hughes i firmaet Benchmark PA, som har spesialisert seg på installeringen av panikkrom, til M.E.N. - Stor etterspørselEt typisk panikkrom inneholder panikknapper knyttet opp mot alarmsentral, forsterkede vegger, uknuselige vinduer og mobiltelefoner stående på lading. Noen har også bærbare pcer med trådløs internettforbindelse om telefonlinjene skulle kuttes over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer