Premier League-stjernene bygger «panikkrom»

Beskytter seg mot voldelige innbruddstyver.

BYGGER «PANIC ROOMS»: Flere Premier League-spillere i Manchester-området har fått bygget såkalte «panic rooms» i boligene sine for å beskytte seg mot brutale innbruddstyver. Illustrasjonsfoto: Stella Pictures  (Bildet er kun ment som en illustrasjon og er hentet fra filmen «Panic Room».)
BYGGER «PANIC ROOMS»: Flere Premier League-spillere i Manchester-området har fått bygget såkalte «panic rooms» i boligene sine for å beskytte seg mot brutale innbruddstyver. Illustrasjonsfoto: Stella Pictures (Bildet er kun ment som en illustrasjon og er hentet fra filmen «Panic Room».)Vis mer

(Dagbladet.no): En bølge av tilsynelatende godt planlagte innbrudd har de siste par årene rammet profilerte Premier League-spillere i  Manchester- og Liverpool-distriktet.

Det har ført med seg en innbringende nisjevirksomhet for sikkerhetsselskaper; såkalte panikkrom.

Ifølge Manchester Evening News har en rekke Manchester United- og Manchester City-spillere gladelig betalt over 500 000 kroner for å få installert slike rom i boligene sine. Hensikten er at det skal beskytte dem og familiene deres mot voldelige kriminelle i tilfelle innbrudd inntil hjelpen fra politi eller vektere kommer fram.

- Rommene finnes i forskjellige varianter, men de har alle den samme funksjonen: Dersom beboerne klarer å låse seg inn, vil de være trygge inntil vi ankommer, sier Paul Hughes i firmaet Benchmark PA, som har spesialisert seg på installeringen av panikkrom, til M.E.N.

- Stor etterspørsel

Et typisk panikkrom inneholder panikknapper knyttet opp mot alarmsentral, forsterkede vegger, uknuselige vinduer og mobiltelefoner stående på lading. Noen har også bærbare pcer med trådløs internettforbindelse om telefonlinjene skulle kuttes over.

Hughes melder om at pågangen er stor for bekymrede og velstående fotballproffer.

- Vi installerer et par rom hver eneste uke. Vi har sikkert bygget et dusin så langt, og etterspørselen er stor. Det er mange som er bekymret over hva som skjer, sier Hughes, som er tidligere var livvakt for ekteparet Beckham.

- Enkle mål
Det har vært flere stygge eksempler på husranernes brutalitet. I februar ble Darren Fletchers forlovede og kommende svigermor truet med kniv, mens United-spilleren var på europacupoppdrag med klubben i Milano. Også kjæresten til daværende Wigan-spiss Emile Heskey ble ranet med kniv.

Dessuten har flere tidligere og nåværende Liverpool-spillere blitt robbet mens de har vært på trening eller spilt kamper. Deriblant Steven Gerrard, Lucas Leiva, Dirk Kuyt, José Reina, Daniel Agger, Robbie Keane, Peter Crouch, Florent Sinama-Pongolle og Jerzy Dudek. Også Manchester Citys nyervervelse Roque Santa Cruz har fått ubudne og ubehagelige gjester på besøk.

- Spillernes problem er at alle vet hvor de bor og vet når de er bortreist for å spille fotball. Det gjør dem til enkle mål, sier Paul Hughes.