<strong>OPPSKRYTT:</strong> Han imponerte i Premier League, men så langt i EM har han vært oppskrytt. I konkurranse med Daniel Sturridge og Jamie Vardy er det tvilsomt at Harry Kane får flere sjanser. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT&nbsp;
OPPSKRYTT: Han imponerte i Premier League, men så langt i EM har han vært oppskrytt. I konkurranse med Daniel Sturridge og Jamie Vardy er det tvilsomt at Harry Kane får flere sjanser. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT  Vis mer

Premier League-stjernene som skuffer

Gruppespillet i EM er ferdig og noen stjerner som ikke har skint som de skulle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Internasjonale turneringer er verdens største scene. Det gir spillere muligheten til å sjarmere de største klubbene, men scenen kan også være farlig. Noen spillere har en usikker framtid og imponerer de ikke i EM kan det være avgjørende for klubbfremtiden. For eksempel kan nye managere skape seg en mening ut i fra det de ser fra mesterskapet – så Manchester-guttene bør være ekstra påpasselige.

Heldigvis for de fleste av disse spillerne så er det fortsatt tid til å imponere:

Harry Kane for England

Kane har vært en skygge av seg selv i mesterskapet så langt. Hver eneste bevegelse har vært som å se Titanic i full fart mot isfjellet. I kampen mot Russland var 36 år gamle Sergei Ignashevich raskere enn ham! Pinlig. Tottenham-spissen ser utslitt ut og har kun berørt ballen tre ganger innenfor motstanderens 16 meter – tre ganger på 149 minutters spill.

Det er ikke Kanes feil at han har fått forferdelige pasninger fra Raheem Sterling, men man scorer heller ikke mange mål ved å ta cornere.

Martin Skrtel for Slovakia

Uttrykket «Hva i alle dager er det Martin Skrtel driver med?» burde være i et fotball-leksikon. I Slovakias første kamp mot Wales smalt forsvarspilleren inn i Jonny Williams med albuen først. Ved et mirakel unngikk slovakeren straffe. I andre kamp mot Russland førte hans handlinger nesten til utlikning etter at han hadde tatt en unødvendig takling på Artem Dzyuba.

Det var noen få lysglimt mot England da Skrtel reddet et skudd fra Dele Ali på streken. Men midtstopperen hadde kun flaks med at han ikke dummet seg ut mer. Det siste positive slovaken gjorde i Liverpool-trøya var å krangle om Sevillas tredje mål i Europaliga-finalen. Rykter vil ha Skrtel til Fenerbahce, og Jürgen Klopp er nok ikke vond å be.

Joe Hart for England

Akademiet: Slik gjør City-keeperen seg klar til kamp

Han har ikke hatt den mest anstrengende rollen under gruppespillet. England dominerte i kampen mot Slovakia, var heldige i kampen mot Wales og uheldige i kampen mot Russland. Mest har blitt gjort av utespillerne, men likevel liker Joe Hart å bli både sett og hørt. Noe han demonstrerte i tunnelen mot Wales og Slovakia, samt feiringen av Daniel Sturridges mål mot Wales. Hvis Gianluigi Buffon kan løpe over banen for å bevise at han er en lagspiller - hvorfor kan ikke storvokste Joe gjøre det? Men Hart har ikke akkurat italieneres aura, så feiringen blir kun pinlig.

Manchester City-keeperen har litt for mye energi, på grensen til å være en byrde. Det er som å se en stand up-komiker med for mye energi og dårlige vitser. Hart bør varte opp med noen sensasjonelle redninger for å gjenopprette ryktet sitt, for han burde ha reddet frisparket fra Gareth Bale.

Anthony Martial for Frankrike

20-åringen var svak på venstresiden mot Albania og ble byttet ut allerede etter første omgang. Han er i en omstillingsperiode og har kun spilt 11 kamper for Frankrike og det er mulig at han fortsatt tilpasser seg det som kreves på dette nivået.

Men – Kingsley Coman er like fersk på landslaget og hadde det vært hode på Martial kunne han kopiert kompisen. Manchester United-spilleren burde brukt farten sin, man blir ikke fast inventar på landslaget ved å pludre rundt på midtbanen. I tillegg har den unge franskmannen dårligst pasning-statistikk av de franske spillerne, med riktig adresse på 62% av pasningene.

Paddy McNair for Nord-Irland

McNair hadde ikke spilt fotball siden februar før EM startet. I første kampen mot Polen fikk han spille første omgang, andre kampen mot Ukraina fikk han ett minutt og siste kampen mot Tyskland, da varmet han benken.

Manchester United-spilleren slet med å holde igjen Polen på høyresiden. Michael O'Neill byttet ham inn før det ble katastrofale følger. Det så ut til at McNair spilte som playmaker i en diamantformasjon på midtbanen. Resultatet var ikke direkte overraskende for en som til vanlig spiller midtstopper.

Marouane Fellaini for Belgia

<strong>UGJENKJENNELIG:</strong> Fellainis talent så ut til å forsvinne med de mørke lokkene hans. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
UGJENKJENNELIG: Fellainis talent så ut til å forsvinne med de mørke lokkene hans. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND Vis mer

Etter å ha vært ugjenkjennelig mot Italia ble Fellaini benket av Belgia de neste to kampene. Ikke bare med tanke på at håret ser ut som en gul varsellampe. Midtbanespilleren klarte ikke å bryte igjennom det italienske forsvaret. Han ble usynlig på motstanderens banehalvdel og all bevegelse var statisk. Han kunne like gjerne stått å sett på kampen.

Hvis Belgia er et knippe individuelle talenter satt sammen til et lag så er Fellaini narren uten hensikt. Ikke engang sikkerhetsvaktene ville slippe han inn på stadion før Irland-kampen.

Raheem Sterling for England

Sterling var ikke så dårlig den første omgangen mot Russland. Sterling har noen problemer han verken klarer å overkomme på klubb eller landslag, og de som har sett ham spille kjenner igjen disse øyeblikkene. Unggutten sliter med å kombinere fart med avgjørelser uten å miste ballen.

Vi må ikke glemme de håpløse avslutningene. Noe han demonstrerte da han sendte en god målsjanse langt over mål. Han burde være tørr bak ørene til nå, men den internasjonale suksessen lar vente på seg.

Petr Cech for Tsjekkia som allerede har satt seg på flyet

Etter en delvis klønete redning i FA-cupfinalen mot Liverpool i 2012, ble Cech en Champions League-helt kun dager senere i München. Tsjekkeren reddet straffer på overtid og i straffekonkurranse. Chelsea kunne dermed feire Champions League-trofeet og FA cup-trofeet. Senere den sommeren hadde han en tam oppvisning under EM 2012.

<strong>FERIE:</strong> 34-åringen har ikke imponert i EM, heldigvis for han får han en lengre ferie enn planlagt. Foto: Marius Becker / dpa&nbsp;
FERIE: 34-åringen har ikke imponert i EM, heldigvis for han får han en lengre ferie enn planlagt. Foto: Marius Becker / dpa  Vis mer

Arsenal-keeperen hadde et liknende mareritt i år. Den tsjekkiske siste-skansen var et nervevrak i første omgang mot Kroatia. Han skapte en unødvendig corner etter få minutter, tok noen merkelige avgjørelser ved innlegg og spilte som en reinkarnasjon av Manuel Almunia. Ikke imponerende. Cech klarte ikke å holde buret rent under kvalifiseringsrundene – så hvorfor i alle dager kunne man tro han ville klare det under EM? Etter 2-0 tapet mot Tyrkia ble tsjekkerne sendt hjem. I fjor gikk Cech til Arsenal etter at han ikke lenger var førstevalg i Chelsea – mulig det tsjekkiske landslaget bør ta hintet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer