Premier League-stjerner feirer med en «A»

V-tegnet har fått en arvtaker.

(Dagbladet.no): V er for «Victory», men hva betyr en A? Spørsmålet har dukket opp etter at Premier League-stjerner har begynt å forme alfabetets første bokstav med fingrene når de feirer mål.

Seinest Everton-spiss Andy Johnson da han scoret borte mot Middlesbrough i går.

Wigan-spissen Marcus Bent gjorde det samme da mot Fulham 22. desember.

Det viser seg at tegnet verken står for Arsenal, anarki eller andre friske forslag som har dukket opp. Spillerne viser sin støtte til en god sak.

Mot vold

Johnson har sammen med blant annet Wigan-spiller Fitz Hall startet prosjektet «A-Star», som gjennom gatefotball-turneringer og andre aktiviteter vil jobbe mot vold blant unge.

Spørreundersøkelser blant britisk ungdom viser at flere tituserner årlig blir knivstukket. Spillerne ønsker å bruke sin posisjon til å motvirke framveksten av vold blant ungdom.

- A-Star (...) har som mål å oppmuntre unge mennesker til å uttrykke seg selv på en positiv måte og å gjøre det mulig å omgås rollemodeller som ikke glamoriserer kriminalitet, våpen eller stoff, skriver prosjektet på sin nettside.

A MOT VOLD: Marcus Bent er en av stjernene som er med på «A-Star»-prosjektet. Her fra kampen mot Fulham rett før jul. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
A MOT VOLD: Marcus Bent er en av stjernene som er med på «A-Star»-prosjektet. Her fra kampen mot Fulham rett før jul. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix Vis mer

Og navnet «A-Star»? Bortsett fra at det selvsagt gir mulighet for et kult symbol etter scoring, er det hentet fra setningen «Every child is a star» (ethvert barn er en stjerne).

- Fantastisk stjerne

I tillegg til nevnte Hall, Johnson og Bent, er Manchester City-spiller Micah Richards og Evertons Leighton Baines blant profilene som har engasjert seg.

I år legger A-Star ut på turné der gatefotball i «bur» er hovedattraksjonen, men prosjektet vil også oppmuntre ungdom med andre talenter, og søker samtidig etter de som kan danse, rappe, vise kul mote eller bake en god kake.

Gjennom oppmerksomheten rundt A-feiringen håper spillerne også å engasjere flere av sine kolleger i Premier League i prosjektet.

- Dette er en fantastisk sjanse for profesjonelle fotballspillere til å gi noe tilbake, sier Fitz Hall ifølge Daily Mail.

PÅ A-LAGET: Everton-spiss Andy Johnson feirer med A-tegnet etter scoring i går.