Premier League-tap: - Urovekkende

Premier League viste «urovekkende og bekymringsfullt» økonomisk resultat allerede før coronapandemien. Direktør mener ligaen står overfor et langtidsproblem.

SLITER ØKONOMISK: The Athletic hadde i april en oversikt over hvilke klubber som slet mest økonomisk i 2018/19-sesongen. På bunnen lå Everton. Foto: NTB Scanpix
SLITER ØKONOMISK: The Athletic hadde i april en oversikt over hvilke klubber som slet mest økonomisk i 2018/19-sesongen. På bunnen lå Everton. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Premier League har lenge blitt stemplet som «verdens rikeste fotballiga», mye takket være enorme TV-inntekter som toppligaer i andre nasjoner bare kan drømme om.«»

Men nå er det bildet i ferd med å rakne.

En analyse gjort av finansanalysefirmaet Vysyble, gjengitt av Irish Times, viser at Premier League-klubbene hadde et samlet underskudd på i underkant av 600 millioner pund (rundt sju milliarder kroner) i 2018/19-sesongen - dette til tross for at de samlede inntektene var på fem milliarder pund (rundt 60 milliarder kroner).

Det skremmende tallet presenteres før ettervirkningene av coronapandemien spiller inn. Coronaviruset har allerede gitt Premier League-klubbene store økonomiske tap, men nøyaktig hvor stort tapet blir, er det usikkerhet rundt.

- Covid-19-viruset er ikke årsaken til fotballens økonomiske fortvilelse. Det er bare gasspedalen på det som vår data veldig klart og tydelig viser er et mye større langtidsproblem, sier Roger Bell, som er direktør i Vysyble.

- 2018/19-tallene er et urovekkende og dypt bekymringsfullt økonomisk resultat fra Englands øverste divisjoner og er symptomatisk for de dypere problemene med den overordnede økonomiske modellen som vi har trukket fram mange ganger tidligere, mener Bell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer