Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League utsettes: Sju klubber i karantene

Corona-pandemien knekker Premier League, som utsettes til minimum 3. april. Sju Premier League-klubber har havnet i karantene i løpet av de siste timene.

UTSATT I FLERE UKER: Premier League utsettes til minimum 3. april.Foto: Oli SCARFF / AFP
UTSATT I FLERE UKER: Premier League utsettes til minimum 3. april.Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer

Stort sett alt av idrett har blitt avlyst på ubestemt tid etter at den eksponentielt voksende corona-pandemien setter hele verden på alvorlig prøve.

Fredag morgen var det omtrent bare Premier League - i tillegg til det internasjonale skiforbundet (FIS) og verdenscupavslutningen i langrenn - som ennå ikke hadde tatt grep.

Så sent som torsdag kveld forsikret Premier League om at de akter å gjennomføre helgas serierunde som normalt - med støtte fra statsminister Boris Johnson - noe de involverte aktørene har fått sterk kritikk for i mangelen på å ta pandemien på alvor.

Watford-manager Nigel Pearson gikk hardt ut på en pressekonferanse fredag morgen og kritiserte Boris Johnson for svakt lederskap.

TOMME SETER: Toppkampen i Serie A mellom Juventus og Inter, ble spilt for tomme tribuner for å begrense coronasmitte. Og det var hjemmelaget som var best uten publikum Video: Strive Vis mer

Både Chelsea og Arsenal havnet i karantene torsdag kveld etter positive coronaprøver hos Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi. Fredag morgen havnet også Everton og Watford i karantene - etter tydelige corona-symptomer hos flere spillere.

Seks klubber i karantene

Fredag formiddag ble Bournemouth og Leicester de to neste Premier League-klubbene i karantene, ifølge Liverpool Echo. Bournemouth-keeper Artur Boruc er en av fem aktører i klubben med corona-symptomer, ifølge avisa.

West Ham går også inn i karantene etter å ha vært i kontakt med Arsenal-manager Mikel Arteta lørdag.

Fredag morgen innkalte Premier League til et krisemøte med klubbene.

Nå kom avgjørelsen: Premier League utsettes til minimum 3. april. Beslutningen vil bli vurdert fortløpende.

Også EFL (English Football League) er utsatt til 3. april. Det gjelder mesterskapsserien, 1.divisjon og 2.divisjon, samt en rekke cuper i England. Også dameserien, med flere norske involverte, er stoppet fram til 3.april.

Enstemmig vedtatt

I uttalelsen fra Premier League – sendt ut etter krisemøtet med de 20 klubbene - heter det:

«Det ble enstemmig bestemt å suspendere Premier League med den hensikt å returnere 4. april, med forbehold om de medisinske råd og forhold som foreligger da.»

Premier Leagues administrerende direktør, Richard Masters, beskriver dette som en «enestående situasjon» og legger til at han

«framfor alt ønsker Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi, og alle andre berørt av Covid-19, rask bedring.»

Premier League opplyser ellers at organisasjonen jobber tett med klubbene, regjeringen og det engelske fotballforbundet, og sier at helsen og velferden til spillerne, ansatte og supportere er deres største prioritet nå.

Til tross for utfordringene, er det Premier Leagues mål å omberamme kampene og programmet for resten av sesongen, «når det er trygt å gjøre det», legges det til i meddelelsen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

BBCs sportsredaktør Dan Roan sier at det er høyst usikkert om kampene kommer i gang igjen så tidlig som april.

- Jeg har vært i kontakt med fremstående representanter som sier at det er liten sjanse for at Premier League er i gang i april, så ytterligere utsettelser synes temmelig sikkert, skriver han på Twitter.

Manager refses statsministeren

Watford-manager Nigel Pearson hudfletter britenes statsminister Boris Johnson for det han mener er grov unnfallenhet.

- Det jeg hørte fra statsministeren i går, vitnet ikke om noe stort lederskap og tydelig budskap, sier Watfords manager Nigel Pearson på en pressekonferanse i dag.

TOMME TRIBUNER: Serie A kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

Han sikter til at Boris Johnson nok en gang ville se an situasjonen før han forbød idrettsarrangementer.

Pearsons krasse utsagn kommer samtidig som Watford holdt hele laget sitt borte fra trening etter at flere av spillerne «følte seg dårlige». En av spillerne er også testet for Corona etter å ha hatt klare symptomer på viruset, ifølge The Guardian.

- Vi prøver å være proaktive selv, og forhåpentligvis vil Premier League ta sterke avgjørelser basert på hva som er riktig for alle involverte, la Pearson til.

Et annet moment er at Watfords treningsanlegg ligger nært Arsenals anlegg i London. I Arsenal har bade manager Arteta og en av spillerne fått påvist viruset.

Pearson var også sterkt kritisk til å la kampene gå uten tilskuere. Han mener alt må blåses av for en periode.

- Vi snakker om idrett kontra helsen til mennesker her, sa Pearson fredag morgen.

Hele Norges coronakart