Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier Leagues beste ellever: - Han kan komme inn når Costa er sliten eller fyllesjuk

Chelsea-dominans.

HABIL ELLEVER: David de Gea, Nathaniel Clyne, John Terry, Winston Reid, Cesar Azpilicueta, Cesc Fabregas, Wayne Rooney, Alexis Sanchez, Eden Hazard, Sergio Aguero og Diego Costa er de elleve Dagbladet har vurdert som den beste elleveren etter at 18 av 38 kamper i Premier League er unnagjort. Foto: NTB Scanpix
HABIL ELLEVER: David de Gea, Nathaniel Clyne, John Terry, Winston Reid, Cesar Azpilicueta, Cesc Fabregas, Wayne Rooney, Alexis Sanchez, Eden Hazard, Sergio Aguero og Diego Costa er de elleve Dagbladet har vurdert som den beste elleveren etter at 18 av 38 kamper i Premier League er unnagjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med 18 serierunder og Boxing Day unnagjort er det naturlig å ta en kikk på hvilke spillere som har satt mest preg på Premier League-sesongen så langt.

I den anledningen har vi etter beste evne skrudd sammen en ellever i en noe offensiv 4-4-2-formasjon. Ikke overraskende dukket det opp uenigheter, men Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen fikk da i oppgave å skjære igjennom.

- Bare elsker sånne fotballspillere Det er en voldsom Chelsea-dominans på høstens lag. Av de elleve i startelleveren og sju på benken, spiller hele åtte for José Mourinho til vanlig.

Pedersen mener det bare er rett og rimelig, trekker fram Cesar Azpilicueta og Eden Hazard som to av Mourinhos store favoritter.

CHELSEA-DOMINANS: Både Cesc Fabregas, John Terry og Diego Costa får plass i Dagbladets Premier League-ellever. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
CHELSEA-DOMINANS: Både Cesc Fabregas, John Terry og Diego Costa får plass i Dagbladets Premier League-ellever. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er svak for Azpilcueta. Han er en dønn ærlig spiller som jobber skjorta av seg. Betrodd hos Mourinho, og gjør sjeldent feil, sier han, før han går videre til Hazard.

- Jeg bare elsker sånne fotballspillere. Han viser ekstreme dribleferdigheter i høy fart. Det er så sjeldent. Han er en av de aller beste i verden. Jeg sliter med å ta ut et lag uten ham.

Scholes-rollen Også framover i banen oppsto det problemer når da midtbanen skulle plukkes ut. Kompromisset ble å plassere Rooney i tospann med Fabregas noe lavere i banen der han startet mot Newcastle på Boxing Day.

- Jeg er glad i Paul Scholes-rollen til Rooney. Midtbanemann med frihet til å gå inn i boks når det passer. Åtte mål på 17 kamper er sterkt, sier Pedersen.

MÅLTYV: Sergio Aguero scorer også i år mål på bestilling. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF/NTB Scanpix
MÅLTYV: Sergio Aguero scorer også i år mål på bestilling. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF/NTB Scanpix Vis mer

Charlie Austin ble også heftig diskutert. 12 mål for et QPR som har sett begredelig ut til tider er utrolig sterkt. Ett mål bak Costa, to bak Agüero.

Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen greide likevel ikke å vrake Costa som midtspiss

- Austin får komme inn når Costa er sliten eller fyllesyk. Det eneste som er feil med Costa er at han byttet statsborgerskap. Sånn gjør man bare ikke.

Bunnsolide bak
David de Gea (Manchester United): Den spanske sisteskansen fikk mye pepper i fjor, men denne sesongen har han virkelig vokst mellom stengene bak en tidvis fryktelig usikker treer / firer / femmer. Han har reddet poeng i nesten samtlige kamper, og skal ha mye av æren for at Louis van Gaals menn fortsatt har los på Chelsea og Manchester City idet vi nærmer oss 2015.

FRA DYPET: Sakte men sikkert blir Wayne Rooney trukket dypere i banen. Det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix
FRA DYPET: Sakte men sikkert blir Wayne Rooney trukket dypere i banen. Det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix Vis mer

Nathaniel Clyne (Southampton): 23-åringen har spilt samtlige 18 kamper på høyrebacken for overraskelseslaget Southampton denne sesongen, og vært en del av en bakre firer som bare har sluppet inn 14 mål. I tillegg har han notert seg for to scoringer og en målgivende pasning.

John Terry (Chelsea): Den evigunge kapteinen har hatt sin beste sesong på lenge. Veteranen har spilt 90 minutter i samtlige kamper denne sesongen, og regjerer i den bakre fireren med ferrest baklengsmål. I tillegg er han bestandig en trussel på offensive dødballer, noe både Stoke og West Ham har fått merke i de to siste kampene.

Winston Reid (West Ham): Sam Allardyces gutter har, i likhet med Southampton, overrasket stort i år, og i de bakre rekker er det den semidanske stopperen Winston Reid som styrer butikken. 21 baklengsmål lar seg høre, selv om han har en tendens til å pådra seg et og annet gult kort for mye.

SUKSESS: Alexis Sanchez har levert varene etter overgangen fra Barcelona. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SUKSESS: Alexis Sanchez har levert varene etter overgangen fra Barcelona. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

César Azpilicueta (Chelsea): En av Jose Mourinhos mest betrodde menn. Fikk tøff konkurranse i Filipe Luis i år - men så langt har Azpilicueta stort sett holdt brasilianeren på benken. Chelsea har sluppet inn minst i ligaen - Azpilicueta fortjener sin del av rosen.

Kreativt på midten
Cesc Fabregas (Chelsea): Premier Leagues ubestridte assist-konge ble hentet av José Mourinho før denne sesongen, og har gjort nøyaktig det som ble forventet av ham. Å servere. 12 målgivende pasninger og to scoringer er beholdningen så langt, og med det offensive stjernegalleriet han har rundt seg blir det garantert flere før kalenderen viser mai.

Wayne Rooney (Manchester United): Med Radamel Falcaos ankomst fra Monaco i sommer, har kapteinen blitt tvunget til å trekke litt lavere i banen uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig. Åtte scoringer har blitt beholdningen så langt, men om Manchester United fortsetter som de gjorde mot Newcastle i helga er det mange flere i vente fra dypet på midtbanen. Noe United har savnet siden Paul Scholes takket for seg.

Offensivt artilleri
Alexis Sanchez (Arsenal): Etter flere år med supportere som hylte og skrek etter en storsignering, kom omsider Alexis Sanchez til Emirates fra Barcelona denne sommeren. I en skadeskutt tropp er chileneren nesten den eneste grunnen til at Arsenal fortsatt er med i kampen om en topplassering med sine ti nettkjenninger og seks assist.

Eden Hazard (Chelsea): Den belgiske magikeren har vært et konstant uromoment for samtlige motstandere denne sesongen. Når Fabregas for en gangs skyld har en dårlig dag, er det ham Mourinho ser til for å åpne motstanderens forsvar. Og han gjør det så gjerne. Mourinhos gullgutt kommer helt sikkert til å øke beholdningen fra de seks scoringene han har fått så langt.

LEVENDE VEGG: David de Gea har stoppet mye av det som har kommet hans vei. Her får han takk fra Luke Shaw etter å ha reddet Leighton Baines straffe mot Everton. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
LEVENDE VEGG: David de Gea har stoppet mye av det som har kommet hans vei. Her får han takk fra Luke Shaw etter å ha reddet Leighton Baines straffe mot Everton. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

Sergio Aguero (Manchester City): Ingen scorer oftere enn Sergio Aguero. Så langt denne sesongen har han bare spilt 1050 av 1620 mulige minutter, men står likevel med 14 mål. Det gir et snitt på én scoring hvert 75. minutt. Som en naturlig spisstype burde han hatt plassen ett hakk lenger fram på banen, men det er trangt om plassene.

Diego Costa (Chelsea): Der Mourinho hentet Fabregas som servitør, kom Costa til Stamford Bridge for å score mål. Det har han også gjort. Så til gagns. Det har riktignok roet seg noe etter sju mål på de første fire kampene, men "panteren" vil på alle måter være å regne med når toppscorer-tittelen skal deles ut i mai.

Benken
Thibaut Courtois (Chelsea): Hadde det ikke vært for at David de Gea hadde herjet mellom stengene på Old Trafford, ville Courtois vært et soleklart førstevalg. Fattige 13 baklengsmål, sju smultringer og bare tre kamper med mer enn ett mål i sekken. Han har plukket samtlige innlegg som har kommet hans vei, og i tillegg har han forvist Peter Cech til benken - noe som i seg selv er en bedrift. Kommer til å være en av verdens beste målvakter i en mannsalder.

Branislav Ivanovic (Chelsea): Chelsea-forsvareren startet sesongen på voldsomt vis med to mål og en målgivende pasning på de første tre kampene. Etter det har det blitt lite målpoeng, men etter å ha spilt samtlige Premier League-minutter denne sesongen er han en essensiell brikke bakerst i laget som er favoritter til å løfte trofeet i mai.

OVERRASKET: Southampton har vært en positiv overraskelse denne sesongen, og Nathaniel Clyne skal ha sin del av æren for at det har blitt så få baklengsmål som det har blitt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
OVERRASKET: Southampton har vært en positiv overraskelse denne sesongen, og Nathaniel Clyne skal ha sin del av æren for at det har blitt så få baklengsmål som det har blitt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Ryan Bertrand (Southampton): I Chelsea fikk han aldri anledning til å blomstre, men etter at han kom under Ronald Koemans vinger i Southampton har 25-åringen virkelig vist hva som bor i ham. Sammen med Clyne har han vært god begge veier, og har i likhet med sin backkollega spilt samtlige Premier League-minutter så langt. To mål og to målgivende pasninger.

Nemanja Matic (Chelsea): Med sine 194 slentrete centimeter er ikke ordet "midtbaneterrier" beskrivelsen de fleste som ikke kjenner Matic ville brukt, men serberen har vist en voldsom tilstedeværelse denne sesongen. I tospann med Cesc Fabregas har han styrt samtlige midtbaner han har satt sine svære bein på.

Gylfi Sigurdson (Swansea): Selve dynamoen på et Swansea-lag som har funnet tilbake til formen de hadde for to år siden. Bare Fabregas leverer flere målgivende pasninger enn islendingen, og en en sjelden gang iblant tar han også fram frisparkfoten som han gjorde på Boxing Day mot Aston Villa.

NESTEN: Charlie Austin har dunket inn 12 mål i år, men det holdt bare nesten til en plass i startelleveren. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
NESTEN: Charlie Austin har dunket inn 12 mål i år, men det holdt bare nesten til en plass i startelleveren. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Christian Eriksen (Tottenham): Dansken er et sjeldent friskt skandinavisk pust i Premier League, og denne sesongen har han for alvor tatt skrittet opp blant den absolutte eliten. Tar man vekk scoringene hans denne sesongen forsvinner elleve (!) poeng fra Tottenhams poengprotokoll.

Charlie Austin (QPR): Tolv mål idet vi nærmer oss halvspilt Premier League-sesong lar seg høre uansett. Enda mer så når det er for Queens Park Rangers. Han har stått for smått utrolige 57 prosent av scoringene for laget til Happy Harry, og har vist at han besitter teknikk og teft i tillegg til rå styrke. En god kandidat på spissplassen.

DYNAMO:Gylfi Sigurdson ha vært elementær for Swansea denne sesongen, og har bare hovmester Cesc Fabregas foran seg på assistlistene. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB Scanpix
DYNAMO:Gylfi Sigurdson ha vært elementær for Swansea denne sesongen, og har bare hovmester Cesc Fabregas foran seg på assistlistene. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media