Premier Leagues mest oppskrytte stjerner

Ekspertene kårer.

(Dagbladet.no): Noen spillere i Premier League er det man kaller en «unsung hero» - de får mindre anerkjennelse enn de kanskje hadde fortjent. Andre har et stort navn, men kanskje ikke ferdigheter som står i stil.

Vi ba tre fotballeksperter ta stilling til følgende tre spørsmål:

1. Hvilken spiller i Premier League er mest oppskrytt?

2. Hvilken spiller i Premer League er mest undervurdert?

3. Hvilken nordmann vil gjøre det best i Premier League 2007/08?

Tor-Kristian Karlsen, talentspeider

1. - Vanskelig å svare på. Skal man trekke fram spillere som har underprestert i forhold til hypen, blir det stort sett spillere fra topplagene. Hvis jeg skal trekke fram én som må begynne å levere, og som er hausset opp mer enn han fortjener, vil jeg si Joe Cole. Han er en spennende og fin spillertype, og kan få publikum til å reise seg fra stolene sine, men det er på tide at han blir absolutt fast på Chelsea og England. I tillegg må han levere flere mål og assist. Han var riktignok mye skadet i fjor, men dette gjelder også før den tid.

2. - Mikael Arteta på Everton. Jeg synes faktisk han er like god som Cesc Fabregas, men riktignok fem år eldre. På et relativt profilløst Everton-lag sto han fram som eneren, og var hovedarkitekten bak forrige sesongs 6. plass. Han er god begge veier, teknisk briljant og finner løsningene framover.

TO FLOPPER? Chelsea-duoen Joe Cole (t.v) og Michael Ballack er ikke så gode som folk tror, mener fotballekspertene Dagbladet.no har snakket med før seriestart i morgen.
TO FLOPPER? Chelsea-duoen Joe Cole (t.v) og Michael Ballack er ikke så gode som folk tror, mener fotballekspertene Dagbladet.no har snakket med før seriestart i morgen. Vis mer

- Han kostet bare to millioner pund for to år siden da han kom fra Real Sociadad. Karrieren virket litt på hell, og forventningene var ikke så store, men sesongen han gjorde var helt enorm. Han har ikke landskamper for Spania, noe jeg synes er helt kriminelt. Jeg er overrasket over at ingen av de virkelig store klubbene har forsøkt seg på Arteta.

- Jeg vil også nevne Michael Dawson på Tottenham. Han spilte bortimot 50 kamper, og var en klippe. Han holdt den bakre fireren samlet. En god, gammeldags engelsk stopper som rydder unna, og en kapteinstype. Rart han ikke er tettere opp mot landslagsdiskusjonen, for om han står langt bak en mann som Terry er jeg usikker på.


3.
- Jeg håper John Carew plutselig kan score 15 mål, han har det i seg. Villa har et brukbart lag og kan kjempe om UEFA-cupplass. De har gode flankespillere som kan supplere litt fra begge kanter. Sånn sett ligger det til rette for at han innfrir, men at han skal score 15 er mer et håp enn hva jeg innerst inne tror. Jeg tror Riise og Gamst vil prestere på det nivået de har gjort. Braaten har jeg veldig liten tro på vil slå til i England, og det overrasker meg at han ble hentet. Han hadde passet bedre i land som Nederland og Tyskland. God spiller, men ikke i England.

Lars Tjærnås, Canal Plus-ekspert

1. - Jeg fikk mye kjeft da jeg sa at Henry var overvurdert i fjor. Denne gangen vil jeg si Michael Ballack, med bakgrunn i hva han har prestert det første året. Dette med overvurdert har jo litt med prislapp å gjøre, og jeg sier ikke på noen måte at han er den dårligste. Men han kom til et lag hvor rollen hans allerede var opptatt. Han har forsøkt å gjøre det samme som Lampard, bare dårligere.

- Jeg har også trøbbel med å se at Paul Robinson skal være landslagskeeper, men å si at han er overvurdert blir litt feil. David James er den beste keeperen.


2.
- En spiller jeg har veldig sansen for er Leighton Baines. Om han ikke akkurat har holdt Wigan oppe på egenhånd, har han vært en viktig bidragsyter både det første året da Wigan overrasket, og det andre året da de såvidt holdt seg.

- Nicky Shorey i Reading er litt samme type spiller, for å ta to navn som sjelden stjeler overskriftene.

Premier Leagues mest oppskrytte stjerner


3.
- Det står mellom to: Riise og Gamst. Jeg tror begge vil levere gode sesonger. Riise er mr. Stabilitet, han spiller alltid godt og er aldri skadet. Gamst er en som verdsettes høyt av klubben, og er en viktig bidragsyter i Blackburn.

- Jeg har troa på John Carew. Han har folk rundt seg som kan utnytte ham som targetmann, og en Harewood som kan være en slags bodyguard for ham. Jeg er optimist på vegne av John.

- Daniel har jeg for så vidt tro på, men selv om det er gjentatt til det kjedsommelige sier jeg det igjen: Stabilitet er et nøkkelord.

- Solskjær får mindre spilletid enn noensinne, men ikke mindre status.

Øyvind Alsaker, fotballkommentator

1. - Det må nesten være Michael Ballack. Han har rusla rundt utpå der, og vært helt katastrofe i mine øyne. Han har ikke tilført Chelsea noe, snarere tvert imot. De gangene jeg har sett ham for Tyskland og Bayern München har han helt enorm og styrt hele butikken. Mourinho har fomlet rundt, men det er ikke plass til ham. De har Lampard.


2.
- Han er nok ikke akkurat undervurdert, men jeg er ikke sikker på om alle er klar over hvor vanvittig god Cesc Fabregas var forrige sesong. Gutten var bare 19 år, men man så hvordan han på egenhånd løftet Arsenal når de lå under. For eksempel mot United, da de lå under 0-1, men vant 2-1. Det var han som gikk foran, dro med seg de andre gutta og viste hva som krevdes.


3.
- John Arne Riise. Hvis han får spille, spiller han på det mest suksessrike laget av de norske som kan regne med å spille en del. Jeg foretrekker John Arne foran en Gabriel Heinze. Alle som så Milan - United så at Heinze har langt igjen, på det nivået ble han avkledd.

- Gamst kan være i nærheten av John Arne. Han er blitt moden, trygg på laget, men jeg vil se enda flere tunge skudd.

- Jeg ser skjær i sjøen for både Carew, Braaten og Solskjær.

• Din kommentar: Er Ballack den mest oppskrytte? Og hvordan går det med storebror og lillebror fra landslaget, Carew og Braaten?

KARLSEN LIKER ARTETA: Talentspeideren trekker fra Evertons spanjol, Mikael Arteta (t.v), som ligaenes mest undervurderte. Tjærnås velger Leighton Baines (t.h), nå kjøpt fra Wigan til Everton.
TYSK KATASTROFE: Øyvind Alsaker slakter Michael Ballacks første sesong i Chelsea.
GAMLE KJENTE: Lars Tjærnås er optmist på vegne av sin tidligere VIF-elev, John Carew. Her er duoen på trening i 1998.