TOPPSCORER: Bournemouth-spiss Callum Wilson har notert seg for fem mål denne sesongen. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Bournemouth-spiss Callum Wilson har notert seg for fem mål denne sesongen. Foto: ScanpixVis mer

Premier Leagues toppscorerliste vekker oppsikt

- Det er fryktelig rart. Det er helt steindødt.

(Dagbladet): Listen over Premier Leagues mestscorende spillere etter seks spilte kamper vekker oppsikt. Øverst troner Bournemouth-angriper Callum Wilson sammen med overraskelseslaget Leicesters lekne ballvirtuos Riyad Mahrez. Begge har fem mål hver.

I motsatt ende finner man langt mer profilerte Olivier Giroud (2), Christian Benteke (2), Sergio Agüero, (1), Diego Costa (1) og Theo Walcott (1), mens smultringduoen Wayne Rooney og Harry Kane ikke engang har evnet å komme seg på lista.

- Jeg har tenkt på det selv. Det er fryktelig rart. Med unntak av Anthony Martial (3), er det bare helt steindødt hos spissene til alle topplagene, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

Ikke sett lignende Wikestad har kommentert Premier League i en årrekke, men kan ikke minnes en lignende seriestart hvor nærmest alle de heteste spissobjektene har undersprestert samtidig.

EKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad kan ikke huske å ha sett en mer uventet toppscorerliste etter seks spilte Premier League-runder.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad kan ikke huske å ha sett en mer uventet toppscorerliste etter seks spilte Premier League-runder. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke huske at det har vært så påfallende som nå. Topplagene må rett og slett finne en toppspiss som virker, sier Wikestad.

Det er likevel en ting han er trygg på. Det er at forrige sesongs toppscorer, Manchester Citys Agüero, snart begynner å putte i samme tempo som før. Langt mer urovekkende mener Wikestad situasjonen er for Tottenham, Manchester United og til dels Chelsea.

- Med tanke på Kane, Rooney og kanskje også Costa er det veldig bekymringsfullt. Chelsea hadde et spissproblem før Costa kom forrige sesong. Det løste han, men etter hvert ble det tynnere - og denne sesongen har det sett ut som Costa har brydd seg om alt annet enn å score mål, sier kommentatoren med henvisning til helgas oppførsel mot Arsenal som ga Costa tre kampers karantene.

Tilfellet Gomis Wikestad har imidlertid ingen tro på at lista over ligaens mestscorende spillere forblir den samme etter hvert som sesongen blir eldre. Samtidig mener kommentatoren at det er størst sannsynlighet for at det er Swanseas Bafetimbi Gomis (4) som produserer flest mål av de som ligger i toppen nå.

I FORM: Bafetimbi Gomis.
I FORM: Bafetimbi Gomis. Vis mer

Grunnen er ganske spesiell:

- Gomis gjennomførte en renselsesprosess på en klinikk i Frankrike i sommer som har bidratt til at han er flere kilo lettere. Det inkluderte blant annet en tarmskylling. Jeg tror ikke det er tilfeldig at han viser at han tar nivået nå. Jeg synes Gomis er veldig, veldig interessant, sier Wikestad.

Eks Lyn-juvel herjer På toppscorerlista finner man også navna til Norwich-stopper Russel Martin (3) og det tidligere Lyn-talentet Odion Ighalo (4). Sistnevnte har vært innom klubber både i Spania og Italia etter Norge-oppholdet, og har hatt en trøblete vei til den foreløpige stjernestatusen i Watford.

- For meg, og for mange andre, tror jeg ikke det er så overraskende at Ighalo gjør det bra for vi så at han hadde et ubestridt potensial og enorme ferdigheter da han var i Lyn. Nå har han endelig fått vist hvor god han er, mener Wikestad.

I FORM: Odion Ighalo. Foto: Scanpix
I FORM: Odion Ighalo. Foto: Scanpix Vis mer

Toppscorerlisten i Premier League:
1. Callum Wilson (Bournmouth) - 5
1. Riyad Mahrez (Leicester) - 5
2. Bafetimbi Gomis (Swansea) - 4
2. Odion Ighalo (Watford) - 4
2. Jamie Vardy (Leicester) - 4
2. Graziano Pellé (Southampton) - 4
3. Anthony Martial (Man. Utd) - 3
3. Steven Naismith (Everton) - 3
3. Russel Martin (Norwich) - 3
3. André Ayew (Swansea) - 3
3. Dimitri Payet (West Ham) - 3

I FORM: Riyad Mahrez. Foto: Scanpix
I FORM: Riyad Mahrez. Foto: Scanpix Vis mer