Premier Leagues toppscorerliste vekker oppsikt

- Det er fryktelig rart. Det er helt steindødt.

TOPPSCORER: Bournemouth-spiss Callum Wilson har notert seg for fem mål denne sesongen. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Bournemouth-spiss Callum Wilson har notert seg for fem mål denne sesongen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Listen over Premier Leagues mestscorende spillere etter seks spilte kamper vekker oppsikt. Øverst troner Bournemouth-angriper Callum Wilson sammen med overraskelseslaget Leicesters lekne ballvirtuos Riyad Mahrez. Begge har fem mål hver.

I motsatt ende finner man langt mer profilerte Olivier Giroud (2), Christian Benteke (2), Sergio Agüero, (1), Diego Costa (1) og Theo Walcott (1), mens smultringduoen Wayne Rooney og Harry Kane ikke engang har evnet å komme seg på lista.

- Jeg har tenkt på det selv. Det er fryktelig rart. Med unntak av Anthony Martial (3), er det bare helt steindødt hos spissene til alle topplagene, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

Ikke sett lignende Wikestad har kommentert Premier League i en årrekke, men kan ikke minnes en lignende seriestart hvor nærmest alle de heteste spissobjektene har undersprestert samtidig.

- Jeg kan ikke huske at det har vært så påfallende som nå. Topplagene må rett og slett finne en toppspiss som virker, sier Wikestad.

Det er likevel en ting han er trygg på. Det er at forrige sesongs toppscorer, Manchester Citys Agüero, snart begynner å putte i samme tempo som før. Langt mer urovekkende mener Wikestad situasjonen er for Tottenham, Manchester United og til dels Chelsea.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.