Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premiereseier for RBK

Harald Martin Brattbakk sørget for Tippeligaens første mål, og dermed vant Rosenborg 1-0 mot Vålerenga. Dagbladet.no følger tippeligaen og Premier League direkte fra kl. 16!

Åge Hareide fikk dermed en god start på sesongen, selv om RBK ikke imponerte spillemessig.

Brattbakks mål kom i kampens 18. minutt. Scoringen kom etter innlegg fra Fredrik Winsnes. Brattbakk var på rett sted til rett tid og headet i mål fra kloss hold.

Det ble ingen god åpningskamp på Lerkendal. Vålerenga hang godt med, og det var hele tiden nerve i kampen. Gjestene stilte med Tobias Grahn som ensom spiss fra start, men kom likevel til en del sjanser.

Også Rosenborg, som er storfavoritt til å vinne et nytt seriemesterskap, kunne fått flere mål. Blant annet hadde Ståle Stensaas et frispark i tverrliggeren etter 58 minutter.

I sluttminuttene var Vålerenga nær utligning, men Rosenborg holdt ut. Ut fra spill og sjanser hadde det ikke vært noe å si på om Vålerenga hadde fått med seg ett poeng hjem til Oslo.

- Vi er veldig skuffet over at vi tapte, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

- Men vi er veldig fornøyd med spillet vårt, sa Rekdal.

- En rotete kamp. Vi fikk den ene scoringen vi trengte, og det holder, sa matchvinner Harald Martin Brattbakk.

RBK-keeper Espen Johnsen var en av banens beste spillere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media