Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dag-Eilev Fagermo tar over Vålerenga

Presenteres trolig som ny Vålerenga-trener

Dag-Eilev Fagermo (53) forlater Odd etter 12 år.

NY SJEF PÅ VALLE: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NY SJEF PÅ VALLE: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Klubben kaller inn til pressekonferanse 16.30. Da blir etter det Dagbladet erfarer Dag-Eilev Fagermo presentert som hovedtrener.

Klubbene har forhandlet igjennom fredagen, og Fagermo var ikke med da Odd spilte treningskamp mot Notodden tidligere i dag.

Natt til fredag kom det rapporter på at Vålerenga hadde bestemt seg for at de ønsker Dag-Eilev Fagermo som ny hovedtrener.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen skrev torsdag at «VIF-venner prøver å overbevise Tor Olav Trøim om Dag-Eilev Fagermo», og lokalavisa Varden skrev at Fagermo hadde takket ja til hovedstadsklubben.

Fredag formiddag var det fremdeles ikke kommet noen avklaring, og det så lenge ut til at Fagermo skulle lede Odd i treningskampen mot Notodden, som går klokka 15.00.

Slik ble det ikke.

Gjort Odd til en toppklubb

Fagermo har vært Odds hovedtrener siden 2008, hvor han har ledet klubben opp fra OBOS-ligaen og gjort klubben til en stabil aktør i toppen av norsk fotball.

Før dette ledet han Strømsgodset i to sesonger. I 2014 ble Fagermo hedret som årets trener i Eliteserien og årets telemarking etter at det ble dobbelt sølv etter Molde og Tor Ole Skullerud, både i serie og cup.

Deila til New York

Under en måned etter at Ronny Deila forlenget kontrakten med Vålerenga, ble han hovedtrener i MLS-klubben New York City. Plutselig måtte VIF på trenerjakt.

- Strategien til klubben ligger fast og er ikke personavhengig. Vi ser etter en ny hovedtrener som ønsker å være med på vår satsing på å utvikle unge spillere. En som ønsker å bygge Vålerenga som klubben alle unge i Oslo og omegn vil spille for, og som er klar for å lede et Vålerenga i utfordrerposisjon i 2020, sa styreleder Thomas Baardseng til VIFs nettsted.

Det var 6. januar. VIF håpet å ha en ny trener på plass i god tid før klubben reiser til Atlantic Cup i Portugal 31. januar.

Onsdag skrev Dagbladet-kommentator Morten Pedersen at Vålerenga har snakket med minst tre personer angående jobben de siste par ukene.

Tidlig i prosessen ble det kjent at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen takket nei til samtaler med VIF. Han ville være med å videreutvikle prosjektet i nord.

Aalesund-trener Lars Bohinen og Tor Ole Skullerud er to andre navn som har blitt linket til hovedstadsklubben.

Nå blir det altså Dag-Eilev Fagermo som tar over roret på Valle.