Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

President chartret fly til rømt Benin-spiller

Som treneren ikke vil ha.

(Dagbladet.no): Benin kom seg overraskende med i Afrikamesterskapet i fotball. I går spilte «Ekornene» sin første kamp, og tapte 1-0 for Mali etter straffescoring av Frederic Kanoute.

Men landslaget til Benin, som ligger mellom Nigeria og Togo på Afrikas vestkyst, har sitt å stri med også utenfor banen. For eksempel en president som blander seg mer inn i fotballen enn de fleste statsoverhoder.

Fredag forlot spilleren Mouritala Ogunbiyi troppen etter en krangel med trenerne. Da grep landets president Yayi Boni inn. Han overtalte Ogunbiyi til å endre mening, og chartret et fly for å sende ham tilbake til Sekondi i Ghana, der Benin spiller sine kamper i mesterskapet, skriver African Press Agency.

- Slutter om han kommer

I utgangspunktet en fin meklingsjobb av presidenten, skulle man tro, men det synes ikke landslagets tyske trener Reinhard Fabisch.

Under en pressekonferanse søndag truet han med å trekke seg fra jobben om Ogunbiyi skulle spille med laget.

- Jeg slutter om han kommer tilbake til troppen, sa Fabisch ifølge AFP.

Treneren hevdet at Ogunbiyis oppførsel mot ham og de andre spillerne var uakseptabel.

KRANGEL: Mouritala Ogunbiyi, her i spill for sin tunisiske klubb Etoile Sportive du Sahel, har havnet i konflikt med landslagsledelsen i Benin. Foto: EPA/Scanpix
KRANGEL: Mouritala Ogunbiyi, her i spill for sin tunisiske klubb Etoile Sportive du Sahel, har havnet i konflikt med landslagsledelsen i Benin. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Droppet flaggseremoni

Ogunbiyi var ikke med laget under oppkjøringen til mesterskapet i Brasil og Tunisia. Fredag droppet han en lunsjinvitasjon fra nettopp president Yayi Boni.

- Han tok bagasjen sin og forlot hotellet mens lagkameratene mottok det symbolske flagget som tegn på at de forsvarer nasjonens farger i Ghana, sier Benins sportsminister Galiou Soglo til APA.

Det er foreløpig noe uklart om Ogunbiyi noensinne dukket opp. De siste rapportene fra søndag sa at han var ventet, men foreløpig ikke observert i Ghana.

I kampfakta fra kampen mot Mali i går kveld, står han oppført i troppen, men kom i alle fall ikke inn på banen. Og så vidt vi vet, er Fabisch fortsatt trener.

TRUER MED Å SLUTTE: Benins tyske trener Reinhard Fabisch under pressekonferansen søndag, der han truet med å trekke seg om Ogunbiyi kom tilbake.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media