President truer med å drepe hele laget om de rykker ned

Argentinsk fotball i sjokk.

(Dagbladet.no): Presidenten i en av Argentinas eldste fotballklubber, Horacio Usandizaga, har skapt storm i Argentina med sin noe utradisjonelle motivasjonstale til spillerne i Rosario Central.

Akkurat nå ligger nemlig Rosario Central an til å rykke ned fra den argentinske toppdivisjonen, og det får Usandizaga til å overgå Bill Shankleys legendariske kommentar om viktigheten av fotball.

- Central kommer til å komme seg ut av denne situasjonen. Vi kommer til å klatre på tabellen. Vi skal drepe spillerne, trenerne, og alle andre for å klare det, sier klubbpresidenten ifølge engelske The Guardian.

Det argentinske ligasystemets regler for nedrykk er litt spesielt, der gjennomsnittet av de tre siste sesongene bestemmer hvem som rykker ned. Akkurat nå ligger altså den 119 år gamle klubben svært dårlig an, og i en liga som har vært hjemsøkt av hooligans og vold de siste årene faller presidentens moralpreken svært dårlig ut.

- Hvis det er noe som helst i fotballforbundets regler som kan straffe en slik uttalelse mener jeg det vil være passende å ta det i bruk nå. Disse uttalelsene er uforståelige, her har lidenskapen og kravene som følger fotballen blitt blåst ut av alle proporsjoner, sier den argentinske fotballpresidenten Julio Grondona i et radiointervju ifølge The Guardian.

Heller ikke spillerne i Rosario Central er veldig fornøyde med sin egen presidents uttalelser.

- Vi vil gjerne få uttrykke vår egen smerte i forhold til denne situasjonen. Vi er like interesserte i å bevare plassen i toppdivisjonen som alle andre, sier kaptein Christian Gonzalez.

VIL HELST IKKE RYKKE NED: Kaptein Christian Gonzalez i Rosario Central trues av sin egen president med drap om laget ikke holder plassen i argentinsk toppserie. På bildet er han i duell med River Plates Paulo Ferrari. Foto: Reuters/ Santiago Pandolfi
VIL HELST IKKE RYKKE NED: Kaptein Christian Gonzalez i Rosario Central trues av sin egen president med drap om laget ikke holder plassen i argentinsk toppserie. På bildet er han i duell med River Plates Paulo Ferrari. Foto: Reuters/ Santiago Pandolfi Vis mer
President truer med å drepe hele laget om de rykker ned