Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFL, amerikansk fotball:

President Trump er besatt av sine «små» hender. Denne mannen har ikke det problemet

Aaron Rodgers: - Størrelsen betyr noe.

(Dagbladet): Det eneste i USA som kan nå opp til presidentinnsettelsen i form av oppmerksomhet denne helga, er høyst trolig søndagens NFL-semifinaler.

New England Patriots får Pittsburgh Steelers på besøk sent på kvelden norsk tid, men før det skal Green Bay Packers til Atlanta Falcons for å kjempe om Superbowl, anført av en nesten overnaturlig formsterk Aaron Rodgers.

Quarterbacken har spilt på sitt aller høyeste nivå i sluttspillet, og de fleste mener at dersom Green Bay går hele veien, så er det stort sett på grunn av 33-åringen.

Ett lysende eksempel på betydningen av Rodgers kom mot slutten av divisjonsfinalen mot Dallas Cowboys sist helg, på stillingen 31-31 med 18 sekunder igjen å spille.

ØYNE I NAKKEN: Jeff Heath kaster seg inn i ryggen på Aaron Rodgers, som likevel klarer å holde fast i ballen. Foto: NTB Scanpix/Pena/CSM/REX
ØYNE I NAKKEN: Jeff Heath kaster seg inn i ryggen på Aaron Rodgers, som likevel klarer å holde fast i ballen. Foto: NTB Scanpix/Pena/CSM/REX Vis mer

Utrolig ballkontroll

Cowboys-safety Jeff Heath kom seg forbi Green Bays forsvarsrekke og satte toppfart mot quarterbacken, før han kastet seg inn i ham bakfra med full kraft. Aaron Rodgers gikk i bakken, men til seernes forbløffelse maktet han å beholde kontroll over ballen med én hånd, selv om han aldri så Heath komme.

Det ble helt avgjørende, for om Rodgers hadde mistet ballen der, og Dallas hadde klart å få kontroll over dem, ville hjemmelaget kunne gått for seieren i god posisjon. I stedet fikk Rodgers prøve igjen, han kastet en nær umulig pasning til Jared Cook ute på venstresiden, og Green Bay sikret seieren med en field goal i siste sekund.

Du kan se sekvensen i videoen over, ved å spole til det det siste drøye minuttet.

Etter kampen ble Aaron Rodgers spurt om hvordan det var mulig å holde fast i ballen etter den knallharde taklingen. Rodgers nikket med hodet, løftet opp hendene, og sa kort: «Størrelse betyr noe».

Gesten var ikke helt ulik den nåutnevnte president Donald Trump gjorde et par ganger under presidentvalgkampen i fjor, blant annet under debatten i mars.

- Er dette små hender? sa Trump og holdt dem ut før han med klar referanse til hva han har i buksa la til:

- Jeg garanterer at det ikke er noen problemer.

Men der Trump har virket noe besatt av å overbevise folk, har Aaron Rodgers målinger til å bekrefte sin, ehrm, rekkevidde.

26 centimeter

Da Rodgers deltok på det såkalte NFL scouting combine i 2005, der NFL-lagenes speidere og trenere følger fysiske og taktiske tester av potensielle objekter i collegeligaen, ble quarterbackens hender målt til nesten 26 cm. Alt over 24 regnes som over gjennomsnittet for spillere i den posisjonen, skriver ESPN.

INGEN PROBLEMER HER: Donald Trump viser fram hendene sine under presidentdebatten i mars. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Rebecca Cook
INGEN PROBLEMER HER: Donald Trump viser fram hendene sine under presidentdebatten i mars. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Rebecca Cook Vis mer

- Han må ha en helt fantastisk styrke i håndgrepet sitt, sier søndagens motstander-trener Dan Quinn til samme kanal.

- Jeg tenkte akkurat det samme som dere. Under kampen sa jeg det: Det er utrolig at han ikke mistet den ballen, sa Quinn, og Packers-kollega Randall Cobb var like forbløffet:

- Jeg skjønner heller ikke hvordan han klarte å holde på den ballen, sier Cobb.

Aaron Rodgers har også jobbet målbevisst med å beskytte ballen i disse situasjonene, etter et par såkalte «fumbles» tidligere i sesongen. Nå har han gått uten en glipp siden 4. desember.

- Det var definitivt en bevisst tanke bak det, sier 33-åringen.

- Hvis dere hadde sett meg på trening, hadde dere sett meg få masse juling mens jeg jobbet med dette med ballsikkerhet. Jeg har alltid vært veldig bevisst på å prøve å ha to hender på ballen, sier Rodgers.

Det klarte han ikke i situasjonen mot Cowboys, men høyrehånda holdt visst, bare den.

Det gjør at Green Bay Packers kan spille for Superbowl mot et sterkt Atlanta Falcons-lag kommende søndag.

PS! Semifinalene vises på Viasat Sport/Viaplay.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling