LO AV PÅSTANDENE:  Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) Lamine Diack lo av dopingkritikken mandag. Foto:Buda Mendes/Getty Images/NTB Scanpix.
LO AV PÅSTANDENE: Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) Lamine Diack lo av dopingkritikken mandag. Foto:Buda Mendes/Getty Images/NTB Scanpix.Vis mer

Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet lo av dopingkritikk

Lamine Diack.

Lamine Diack, presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), reagerte med latter da forbundet hans fikk dopingkritikk.

- Jeg vet ikke hva vi har å gjøre med det, men jeg lo da jeg leste at IAAF ikke gjorde en god nok jobb mellom 2001 og 2012, sa Diack på en pressekonferanse mandag.

Senegaleseren understreker at avsløringene fra Sunday Times og den tyske TV-kanalen ARD bare er anklager og at det ikke finnes noen bevis.

- Vi tar beskyldningene på alvor og skal granske dette. Men det er latterlig å si at vi ikke gjorde en god nok jobb med dopingtestene, sa han.

Funnene, som ble presentert i en dokumentar på ARD lørdag kveld, skal vise at 800 utøvere som har konkurrert i alt fra 800 meter til maraton har levert mistenkelige eller høyst mistenkelige dopingprøver. Det kommer også fram at én tredel av medaljene vunnet i VM og OL fra 2001 til 2012 ble vunnet av utøvere som har levert mistenkelige tester.

- Vi arbeider med å svare på alle disse spørsmålene, sa Diack.

Han har imidlertid sin egen teori for hvor alle disse dopingbeskyldningene kom fra.

- Bak alt dette finnes et ønske om å omfordele medaljene, påpekte friidrettspresidenten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram