AVVENTER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen.
Foto: Berit Roald  / SCANPIX .
AVVENTER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen. Foto: Berit Roald / SCANPIX .Vis mer

Presidenten tar Tysse-dommen til etterretning

- Har ikke så mye mer å si, sier Svein Arne Hansen.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen tar til etterretning at Erik Tysse ikke fikk medhold i sin anke i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

- Jeg fikk nettopp nå vite at anken var forkastet, og jeg kan ikke annet enn å ta det til etterretning. Foreløpig har jeg ikke lest domspremissene, så jeg har ikke så mye mer å si, sier Hansen til NTB.

Tysse er utestengt i to år (fra 7. juli i fjor). Andre konsekvenser får ikke dette for kappgjengeren foreløpig, ifølge Hansen, i alle fall ikke i forhold til Norges Friidrettsforbund (NFIF).

- Når utestengelsen er sonet ferdig, er det opp til oss i friidrettsforbundet, Norges Idrettsforbund og Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) hva som vil skje videre med tanke på, blant annet, deltakelse internasjonale mesterskap.

- Det er jo regler som gjelder for slik deltakelse, og foreløpig gjelder en IOK-regel om at en utøver nektes OL-start det første året etter at han eller hun kommer tilbake etter dopingutestengelse, forteller friidrettspresidenten.

Denne regelen skal behandles av CAS i Lausanne, men slik saken står akkurat nå, er ikke Tysse aktuell for OL i London neste år. Derimot er det ikke noe som hindrer ham i å stille i EM i Helsingfors, dersom han blir kvalifisert.

Utestengelsen oppheves 7. juni i 2012.

Svein Arne Hansen sier til NTB at han har kjennskap til at også Det europeiske friidrettsforbundet (EA) jobber med å få innført tilsvarende regler når det gjelder deltakelse i EM, og han tror også at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) vil komme med slike regler på sikt.

- Vi i Norges Friidrettsforbund kommer til en hver tid å følge de regler som gjelder internasjonalt, sier Svein Arne Hansen.

Det er også bestemt at det fra friidrettsforbundets side kun er Hansen som skal uttale seg i denne saken.

(NTB)