BARN SLÅSS I MMA-KAMP

Presidentens sønner slår og sparker løs på andre barn mens publikum jubler vilt: - Ufattelig

MMA er kontroversielt nok i seg selv. I Tsjetsjenia lar de barna slippe til også, spesielt presidentens egne sønner.

BARNESLÅSSING: Flere barn gikk fullverdige kamper under et MMA-stevne i tsjetsjenske Groznyj denne uka. Her er det president Ramzan Kadyrovs sønn Eli som forsøker å sparke sin motstander. Skjermdump: Instagram
BARNESLÅSSING: Flere barn gikk fullverdige kamper under et MMA-stevne i tsjetsjenske Groznyj denne uka. Her er det president Ramzan Kadyrovs sønn Eli som forsøker å sparke sin motstander. Skjermdump: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampsporten MMA (mixed martial arts) er en raskt voksende idrett over hele verden. I USA er UFC (Ultimate fighting championship) godt i gang med å utkonkurrere boksing som kampsport nummer én.

MMA har ennå ikke blitt godkjent i Norge - noe det riktignok jobbes med - men godkjenningen er i aller høyeste grad på plass i republikken Tsjetsjenia.

BRUTALT: Her hamrer presidentsønnen Eli Kadyrov løs på sin motstander etter å ha fått ham i kne. Skjermdump: Instagram
BRUTALT: Her hamrer presidentsønnen Eli Kadyrov løs på sin motstander etter å ha fått ham i kne. Skjermdump: Instagram Vis mer

På MMA-stevnet «Grand Prix Akhmat 2016» i hovedstaden Groznyj denne uka var den kontroversielle presidenten Ramzan Kadyrov hedersgjest, ifølge Aftonbladet.

Det var på et vis de tre sønnene hans også. Guttene på åtte, ni og ti år gikk nemlig alle tre kamper i ringen foran jublende fans. Produksjonen liknet hvilken som helst proffkamp, med musikk, lys, TV-grafikk og ivrige kommentatorer.

Etterpå fikk vinnerne tittelbelter, før de stilte opp på lagbilde med entusiastiske voksne menn.

Hyllet sønnenes «karakter»

MMA-gallaen ble sendt direkte på TV, og president Kadyrov satt på første rad og heiet fram sønnene. Etterpå la han ut flere videoer på Instagram-kontoen sin, der han hyllet sønnenes «karakter».

Den totalt ubegripelige seansen møter nå - ikke overraskende - massiv kritikk.

Tidligere MMA-proff, russiske Fedor Jemeljanenko, stempler barneslåssingen som «uakseptabel» og legger til at slikt «ikke kan rettferdiggjøres».

KONTROVERSIELL: Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov slapp tre av sønnene sine løs i ringen under et MMA-stevne denne uka. Etterpå hyllet han dem i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov slapp tre av sønnene sine løs i ringen under et MMA-stevne denne uka. Etterpå hyllet han dem i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Guttene var små, bare åtte år gamle, og de slo løs på hverandre foran et ekstatisk voksent publikum. Er det så viktig å arrangere dette at det skal gå på bekostning av barns sikkerhet? Det er helt ufattelig i mine øyne, sier Jemeljanenko, ifølge Washington Post.

Ifølge den amerikanske storavisa vant Kadyrovs tiårige sønn Akhmad sin kamp på teknisk knockout, mens lillebrødrene Eli og Adam også vant sine matcher mot andre gutter.

Utreder hendelsen

Ifølge Jemeljanenko har det russiske MMA-forbundet klare regler som sier at barn under 12 år ikke får lov til å gå MMA-kamper, mens alle under 21 år skal bruke hjelm.

I en video på Instagram ser man Eli Kadyrov slåss mot en annen gutt. Presidentens sønn får inn en rekke kontante slag og spark mot hodet til motstanderen.

Ifølge Aftonbladet sier Russlands visesportsminister Pavel Kolobkov til nyhetsbyrået TASS at hendelsen er under utredning.

Ramzan Kadyrov, som er en nær alliert av Vladimir Putin, startet onsdag på en ny periode som Tsjetsjenias president etter at han fikk 98 prosent av stemmene i et lokalt valg.

I løpet av sin tid som president har 40-åringen blitt beskyldt for gjentatte brudd på menneskerettighetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer