Presidentvalg i Norges Idrettsforbund

Presidentkampen: Dette skiller kandidatene

Sven Mollekleiv og Berit Kjøll kjemper om å ta over etter Tom Tvedt. Idrettssosiolog mener folk burde være interessert i hvem som blir valgt til slutt.

FAVORITT: Sven Mollekleiv er innstilt av valgkomiteen som ny idrettspresident, men får kamp om stillingen. Foto: NTB scanpix
FAVORITT: Sven Mollekleiv er innstilt av valgkomiteen som ny idrettspresident, men får kamp om stillingen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til helga arrangeres Idrettstinget på Lillehammer, hvor det samtidig skal avholdes presidentvalg i Norges idrettsforbund.

Stillingen har tilhørt Tom Tvedt de fire siste åra, men rogalendingen får neppe en ny sjanse til å lede norsk idrett videre.

Før valget i helga er det to kandidater som peker seg ut. Sven Mollekleiv er storfavoritt, da han allerede er innstilt av valgkomiteen. Seinere har også Berit Kjøll meldt seg på i kampen, og Idretts-Norge må ta et valg mellom de to.

Her er en kort innføring i de to kandidatene:

- Idrettsglede for alle

Mollekleiv (64) har bakgrunn som informasjonssjef i Norges idrettsforbund og markedssjef i Norges Fotballforbund på 80- og tidlig 90-tall. Han har seinere jobbet som generalsekretær og president i Røde Kors, samt fungert som styreleder i Vålerenga Fotball i fire år. Han svarer følgende på hvorfor han bør bli ny idrettspresident:

- Det viktigste for meg er å realisere idrettsglede for alle, at alle får delta. Jeg vil samle alle krefter, og gå til Storting, fylker og kommuner. Jeg er generelt opptatt av hvordan denne fantastiske visjonen kan realiseres. Jeg har alltid vært en del av idretten, og vil bidra til å styrke frivillighetsbevegelsen og idrettslagene, slik at alle får delta uavhengig av ambisjoner og forutsetninger. Jeg vil også jobbe for å utvikle tillit i storting og kommuner, for å få det til i et samfunn hvor vi ser stadig større ulikheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer