Presidentkampen som ryster sjakkverden: Korrupsjonsanklager, løgner og drittkasting

Nå kommer de bitre fiendene til Tromsø.

STYGG VALGKAMP Garry Kasparov utfordrer sittende FIDE-president Kirsan Iljumzjinov. Valget holdes under sjakk-OL i Tromsø. Foto: NTB Scanpix
STYGG VALGKAMP Garry Kasparov utfordrer sittende FIDE-president Kirsan Iljumzjinov. Valget holdes under sjakk-OL i Tromsø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det kommer sikkert til å bli mye spenning. Det har vært en veldig stygg valgkamp allerede. Jeg håper ikke det kommer til å overskygge de sportslige prestasjonene vi forhåpentligvis kommer til å stå for, sier Magnus Carlsen til Dagbladet.

Det er ikke uten grunn sjakkens største stjerne er bekymret. Kampen om å bli Det internasjonale sjakkforbundets (FIDE) neste president har så langt vært grisestygg. Det virker ikke som de russiske fiendene Kirsan Iljumzjinov og Garry Kasparov skyr noen midler i jakten på makten.

- Beskyldningene hagler fra begge kandidatene. De prøver å grave fram mye dritt om hverandre. Det lykkes de også veldig godt med. Det er synd, for man skulle ønske at fokuset heller lå på valgkampløftene deres. De kommer helt i skyggen, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

- Trist 11. august skal delegatene fra sjakk-OLs deltakernasjoner avgi hver sin like tungtveiende stemme. Før den tid vil både den sittende FIDE-presidenten, Vladimir Putin-vennen Iljumzjinov, og motstykket Kasparov ankomme Tromsø.

Med begge sirksusdirektørene plassert i midten av den gjeveste manesjen, er det ikke rart Carlsens frykter det sportslige fokuset vil havne på bakerste rad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer