BLATTER VINNER: Nederlandske Michael van Praag tror verken han selv eller Luis Figo har en mulighet til å bli FIFA-president om begge stiller til valg mot Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL / NTB Scanpix
BLATTER VINNER: Nederlandske Michael van Praag tror verken han selv eller Luis Figo har en mulighet til å bli FIFA-president om begge stiller til valg mot Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / ANP / KOEN VAN WEEL / NTB ScanpixVis mer

Presidentkandidat tror Blatter vinner FIFA-valget

Også kritisk til fotogene Figo.

Nederlandske Michael van Praag tror verken han selv eller Luis Figo har en mulighet til å bli FIFA-president om begge stiller til valg mot Sepp Blatter.

Den nederlandske fotballpresidenten sier i et intervju med avisen De Telegraaf at han tror han selv og Figo kommer til å ødelegge for hverandre ved at de kjemper om de samme stemmene.

- Jeg vet ikke hva Figo tenker om det. Men jeg tror det hadde vært mye bedre for Europa om vi var samlet om én kandidat. Jeg tror UEFA-president Michel Platini tenker det samme som meg, sier van Praag.

Kritisk til Figo Blatter er storfavoritt til å vinne valget, slik at han kan gå på en femte periode som FIFA-president. Ikke overraskende mener van Praag at han er den beste kandidaten til å ta over for 78-årige Blatter, som har hatt jobben siden 1998.

- Figo er mye mer fotogen enn meg. Alle representantene fra Sør-Amerika ville ta bilde sammen med ham. Men de ville ikke si om de støttet ham.

Han er også kritisk til summene Figo har lovet å utbetale til nasjonale forbund hvert år. Figo har lovet to millioner euro i året til de 209 forbundene, en sum van Praag mener vil ruinere FIFA.

Sløsing I intervjuet er den nederlandske fotballpresidenten også kritisk til Blatter. Han mener presidenten har sørget for en ukultur i FIFA hvor det brukes altfor mye penger unødvendig.

- Hvorfor tok han privatfly da han besøkte Sør-Amerika nylig, når det finnes gode flyforbindelser fra Europa. Det brukes altfor mye på reiser, lønn og turneringskostnader. Dette er penger som burde vært brukt på de nasjonale fotballforbundene, sier han.

Ifølge Van Praag har han støtte fra ti av forbundene i Sør-Afrika. Men nyhetsbyrået Reuters har fått informasjon fra en kilde som sier at alle forbundene der kommer til å gi samlet støtte til Blatter.

Også Jordans prins Ali Bin Al-Hussein stiller som presidentkandidat i valget 29. mai.

(NTB)