Presidentkandidat vil søksøke Sepp Blatter

For underslag.

SAKSØKES?: FIFA-presidentkandidat Chung Mong-joon vil saksøke sittende president Sepp Blatter for underslag. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
SAKSØKES?: FIFA-presidentkandidat Chung Mong-joon vil saksøke sittende president Sepp Blatter for underslag. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

FIFA-presidentkandidat Chung Mong-joon vil saksøke sittende president Sepp Blatter for underslag.

Chung, som i starten av denne uken fortalte at han risikerer å bli utestengt i 15 år av FIFAs etiske komité, reagerer sterkt på at Blatter nekter å oppgi hvor mye han og de rundt ham får i lønn.

- Det er grunnen til at jeg planlegger å saksøke Mr. Blatter for underslag, sa sørkoreaneren på en sportsledersamling i London.

Han holdt også fast ved det han tidligere har sagt om sveitserens upassende innblanding i presidentvalget.

- Den mest reelle faren er ikke at de saboterer mitt kandidatur, men at de saboterer hele valget og FIFA som organisasjon. Så utenkelig det enn høres ut, har det kommet medierapporter om at Blatter planlegger å bli sittende som president når alle andre kandidater er presset ut, uttalte Chung tirsdag.

- Det gode vil seire Sepp Blatter har så langt ikke svart på Chungs trusler, men overfor det tyske bladet Bunte gjør han det nok en gang klart at han ikke vil fortsette som president etter valget 26. februar.

- Jeg kommer til å gi meg 26. februar, og ikke én dag tidligere. Jeg skal kjempe fram til da. For meg selv, og for FIFA. Jeg er overbevist om at det onde vil komme fram i lyset, og at det gode vil seire, sier han.

Flere av organisasjonens største sponsorer, som McDonalds, Coca-Cola, Visa og Budweiser, har truet med å trekke støtten om Blatter ikke går av umiddelbart.

- Det er bare amerikanerne, sier Blatter og trekker fram at Adidas, Hyundai og Gazprom fremdeles «står bak ham».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram