Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presidentstorm mot Ski-Jensen

Presidenter i flere særforbund refser skipresident Jan Jensen etter at hans stemme onsdag avgjorde NIF-styrets tredeling av nasjonalanleggsstatusen for ski. - Påfallende at ikke Jensen ble vurdert inhabil, sier friidrettspresident Anne Thiedemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som styremedlem i Norges Idrettsforbund (NIF) sørget Jan Jensen onsdag kveld for seks mot fem stemmers flertall da NIF-styret anbefalte at anleggene i Oslo, Trondheim og på Lillehammer skal ha lik status. - Det er ikke mulig, sier friidrettspresident Anne Thiedemann til Dagbladet da hun får høre at Jensen valgte å avgi stemme i NIF-styret.

Håndballpresident Tor Lian sier det slik:

- Jensen bør nok tenke over hva som menes med habilitet i en slik sammenheng.

Begge mener følgende er klinkende klart:

- Som spesielt interessert burde han ikke vært til stede når saken ble behandlet, sier Anne Thiedemann.

Onsdagens vedtak er helt i tråd med innstillingen Jan Jensen tok med seg fra NSF, men stikk i strid med idrettpresident Arne Myhrvolds ønske. Han kjemper for Holmenkollen, stemte mot tredelingen, men ble hindret i å bruke sin dobbeltstemme til å snu styret da Jensen valgte å la være å erklære seg inhabil - til tross for dobbeltrollen.

- På sett og vis er han inhabil. Dette er på grensen til illojalt, mener skøytepresident Terje Andersen - like mye rettet mot Jensens NIF-habilitet som skiforbundets brudd med linjen om ett nasjonalanlegg per idrett.

  • Nå blir det opp til kulturminister Anne Enger Lahnstein å bestemme om hun følger NIFs splittede vedtak, eller stoler mer på eget skjønn.

- NIF-vedtaket er ikke mye å skryte av, sier Tor Lian.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!