Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Press mot USA

USA skal presses til å forandre dopingpolitikken sin. Riset bak speilet er utestengelse fra VM og OL.

- Dersom de fortsetter å la utøverne sine konkurrere til tross for at de har avgitt positive dopingtester, kommer de rett og slett til å bli nektet deltakelse i VM og OL. Amerikanerne vil heller ikke få anledning til å stå som arrangør av slike storarrangementer, sier canadiske Richard Pound i et intervju som ble offentliggjort onsdag. Pound er sjef for verdens antidopingbyrå (WADA).

Han venter ikke at dette skal skje, for han føler seg overbevist om at den amerikanske olympiske komiteen kommer til å godkjenne den nye antidopingkoden fra 2004.

- Men dersom det ikke skulle skje, kommer amerikanerne til å merke konsekvensene, sier Pound i intervjuet med avisen Frankfurter Allgemeine.

- Både Jacques Rogge og jeg vil sparke amerikanerne ut uten å blunke. Det er helt klart at de som vil være med må følge spillereglene, sier Richard Pound.

- Årsaken til at jeg ikke tror det vil gå så langt, er at jeg ikke har tro på at amerikanerne vil fortsette den linjen de følger nå. De kan rett og slett ikke si at de gir blaffen i OL fordi de ønsker at utøverne skal få lov til å dope seg, sier canadieren.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media