Press på Mourinho før hjemmedebuten

Trenger en seier mot Osasuna.

PRESS: José Mourinho var ikke fornøyd med Real Madrids innsats mot Mallorca i første serierunde. Nå ligger et stort press på trenerens skuldre før hjemmekampen mot Osasuna lørdag.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
PRESS: José Mourinho var ikke fornøyd med Real Madrids innsats mot Mallorca i første serierunde. Nå ligger et stort press på trenerens skuldre før hjemmekampen mot Osasuna lørdag.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGETVis mer

||| Real Madrid-fansens utålmodighet vil senke seg over José Mourinho dersom laget hans ikke slår Osasuna på hjemmebane lørdag.

Mourinhos debut i La Liga endte med 0-0 borte mot Mallorca, et skuffende resultat med tanke på trenerens selvsikkerhet i sesongoppladningen.

Bedre ble ikke resultatet av at hovedrival og regjerende ligamester Barcelona knuste Racing Santander 3-0 og umiddelbart rykket to poeng ifra Real på tabellen.

Uenigheter
Det er tidlig å snakke om poengforskjeller etter bare én serierunde. Men forrige sesong satte både Real Madrid og Barcelona poengrekorder, og katalanerne tapte bare 15 poeng på sin vei mot ligagull.

Mourinho ba en bønn om tålmodighet fra supporterne etter Mallorca-kampen og påpekte at han bare er en trener, ikke en magiker. Treneren snakker imidlertid for døve ører, da fansen er bitre etter to år i skyggen av Barcelona og uten titler.

Portugiseren snakket om uenigheter innad i laget etter 0-0 mot Mallorca. Han får liten tid til å ordne opp i disse, da 12 spillere fra hans stjernegalleri har vært borte på landslagsoppdrag. I tillegg kommer mesterligaen raskt på laget som også har angrepsgiganten Cristiano Ronaldo ute med skade.

Tøffe utfordrere
Barcelona har også hjemmekamp i den andre serierunden lørdag. De får besøk av Hercules, som på overgangsvinduets siste dag hentet David Trezeguet fra Juventus. Han får sin etterlengtede Spania-debut i den tøffe bortekampen mot Lionel Messi og kompani.

Det som ser ut til å være Real Madrid og Barcelonas sterkeste utfordrer, Atlético Madrid, har hatt en solid sesongåpning. Først tok de skalpen på Inter i den europeiske supercupen, før de fulgte opp med å smadre Sporting Gijon 4-0 i serieåpningen. De møter Athletic Bilbao på fryktede San Mames i senkampen lørdag.

(NTB)