Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pressekonferansen som fikk eksperten til å klø seg i hodet:
- Føltes til slutt bare som en parodi

Skjønner ikke fokus.

SVARTE: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på gårsdagens pressekonferanse. Der kom det opptil flere sjakkspørsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVARTE: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på gårsdagens pressekonferanse. Der kom det opptil flere sjakkspørsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Natt til torsdag forsvarte Magnus Carlsen nok en gang tittelen som verdens beste sjakkspiller, og tradisjonen tro var interessen her til lands enorm.

Alt fra 3. divisjonsspillere til generalsekretæren i NATO følte for å dele sin begeistring, og på gårsdagens pressekonferanse for langrennslandslaget var også sjakkgeniet tema.

Det ble for mye for svenske Thomas Pettersson.

- Som en parodi

Pettersson, som til daglig er langrennsekspert og -kommentator i den svenske avisa Expressen, har i dag skrevet om opplevelsen og inntrykket han satt igjen med da seks av de største navnene i langrennssirkuset møtte pressen i går.

På podiet satt Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

«De sitter der, klare for å svare på spørsmål om helgas verdenscup her på Lillehammer. Og om Therese Johaug. Og om astmamedisinering. Men alle ser til slutt en smule undrende ut når spørsmålene om sjakk bare fortsetter å komme», skriver han.

Han understreker at han ikke vil rakke ned på det Magnus Carlsen nå har gjort i New York, men sier likevel:

«Men dette føltes til slutt bare som en parodi».

Gjorde narr

Dette er ikke første gang svenskene stiller spørsmål ved Norges voldsomme sjakkinteresse. Et godt eksempel var da svenskene forberedte seg til å spille VM-playoff mot Portugal høsten 2013.

Derfor skjønte de svenske journalistene lite da det første spørsmålet til Zlatan Ibrahimovic under pressekonferansen handlet om Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand i Chennai.

- Joda, første spørsmål på Zlatan-pressekonferansen fra Norge: Hva synes du om Magnus Carlsen. Nordmennene har det faen meg tungt nå. Sjakk?! skrev TV4-journalist Patrick Ekwall på Twitter.

I Aftonbladets livedekning lo man bare av det norske spørsmålet:

«Hahaha, en norsk reporter spør Zlatan om den norske sjakkspilleren Magnus Carlsén (sic)».

- Et selskapsspill

På spørsmål fra Dagbladet om hva han tenker om sjakk som idrett, går Petterson høyt ut før han modererer seg noe.

- Sjakk er ikke idrett, det er et selskapsspill! Nei, det var kanskje litt hardt. Som jeg skrev så er jeg utrolig imponert over fokuset og profesjonaliteten Carlsen leverer over tid, men jeg synes ikke det er noe man skal sammenlikne med langrenn. Det er to veldig forskjellige saker, sier Petterson.

Han mener også at det er et merkelig fokus fra de norske journalistene.

- For meg som svenske blir det nesten parodisk at spørsmål på spørsmål kommer om sjakk. Jeg tror det var flere spørsmål om sjakk enn om helgas konkurranse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!