Pressekonferansen som fikk eksperten til å klø seg i hodet:
- Føltes til slutt bare som en parodi

Skjønner ikke fokus.

SVARTE: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på gårsdagens pressekonferanse. Der kom det opptil flere sjakkspørsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVARTE: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på gårsdagens pressekonferanse. Der kom det opptil flere sjakkspørsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Natt til torsdag forsvarte Magnus Carlsen nok en gang tittelen som verdens beste sjakkspiller, og tradisjonen tro var interessen her til lands enorm.

Alt fra 3. divisjonsspillere til generalsekretæren i NATO følte for å dele sin begeistring, og på gårsdagens pressekonferanse for langrennslandslaget var også sjakkgeniet tema.

Det ble for mye for svenske Thomas Pettersson.

- Som en parodi

Pettersson, som til daglig er langrennsekspert og -kommentator i den svenske avisa Expressen, har i dag skrevet om opplevelsen og inntrykket han satt igjen med da seks av de største navnene i langrennssirkuset møtte pressen i går.

På podiet satt Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

«De sitter der, klare for å svare på spørsmål om helgas verdenscup her på Lillehammer. Og om Therese Johaug. Og om astmamedisinering. Men alle ser til slutt en smule undrende ut når spørsmålene om sjakk bare fortsetter å komme», skriver han.

Han understreker at han ikke vil rakke ned på det Magnus Carlsen nå har gjort i New York, men sier likevel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer