Pressen skremte vekk Scolari

Sier nei til å bli England-sjef.

(Dagbladet.no): Engelske aviser hadde så vidt rukket å starte svertekampanjen mot Luiz Felipe Scolari før samme mann i dag sjokkerte dem ved å erklære seg uaktuell for jobben som Sven-Göran Erikssons etterfølger.


Etter at FA tidligere denne uka reiste til Portugal for å innlede samtaler med Scolari, forventet de fleste at Portugal-sjefen ville komme med en oppdatering på dagens pressekonferanse i Tyskland.

Journalistene fikk ikke bare en oppdatering - de fikk et avslag.

Mest fordi Scolari ikke vil risikere å måtte gjennomgå kjøret Svennis har vært utsatt for.

- Jeg kommer ikke til å bli Englands neste trener. Jeg kommer til å være Portugal-trener til VM er slutt. Portugal skal ikke være nødt til å ha en trener som forhandler med andre nasjoner - det trenger de virkelig ikke nå, sier Scolari.

- I går snakket jeg med noen venner, som hjalp meg med å ta en avgjørelse. Det sto 20 reportere utenfor huset mitt. Det ble alt for voldsomt for meg, og jeg likte det overhodet ikke. Fordi jeg ikke liker et slikt press, blir jeg definitivt ikke Englands neste trener.

Han snakket kun portugisisk på pressekonferansen, og de engelske journalistene forsto ingenting av hva som foregikk før Scolari reiste seg og gikk.

Britisk presse har intesivert jakten på å grave fram mest mulig grums og merkverdigheter om Scolari den siste tiden, og i dagens engelske aviser ble han blant annet stemplet som homofob og overtroisk.

Pressen skremte vekk Scolari

Nå må FA altså glemme Scolari som engelsk landslagssjef når Svennis slutter etter sommerens VM i Tyskland.

Det gleder trolig flere av managerene i Premier League. Både Steven Bruce og Mark Hughes har den siste tiden har gitt tydelig uttrykk for sin misnøye med at FA har snakket med den portugisiske landslagssjefen, framfor en med engelsk bakgrunn. 

• Din mening: Har England og britisk presse fått som fortjent?

<B>SKREMT:</B> 20 pressefolk ventet utenfor huset til Scolari i Portugal i går. Det skremte ham så mye at han i dag sa nei til å overta jobben til Svennis etter VM.
<B>TØFT:</B> Måten Sven-Göran Eriksson har blitt behandlet på av engelsk presse frister ikke Luiz Scolari.