Presser mot løsning

Ole Gunnar Solskjær og de utestengte spillerne klarte ikke å bli enige med NFF etter ni timer med forhandlinger i går. I dag kaller partene inn til pressekonferanse kl. 14.30.

Hva som kommer fra når partene uttaler seg i Manchester i ettermiddag er uvisst. Forhandlingene startet på nytt kl. 10 i dag.

NFF vil offisielt ikke si noe om hvor langt forbundet har kommet i forsøket på å bli enige med Ole Gunnar Solskjær og co.

Men trolig setter partene en foreløpig strek dersom dagens timer med tautrekking ikke fører fram.

Fortsatt er det bransjeomfanget og de personlige rettighetene som er vanskligst å svelge for spillerne.

- Jeg er optimistisk men det ligger vel i kortene at dette er vanskelig ettersom vi ikke er kommet til enighet, sa NFF-president Per Ravn Omdal til VG etter forhandlingene som ikke var ferdig før godt over midnatt i går.

Møtene i går ettermiddag og kveld ble vekselsvis holdt hjemme hos Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær - og på flere hoteller i Manchester.

Fotballforbundet er representert med Omdal, generalsekretær Karen Espelund og toppfotballsjef Svein Rustad. Fra spillersida dekkes bordet av Berg, Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær.

Forhandlingsleder for de utestengte spillerne er Niso-leder Morgan Andersen. Han har også med seg juridisk ekspertise til England.

Trolig er nederlaget størst for NFF dersom partene ikke har blitt enige når de stiller på pressekonferansen kl. 15.30.

For siden Norge ikke spiller VM-kvalifiseringskamper før i slutten av mars, ligger tidspresset på forbundet.

- De sier seg selv at spillerne har god tid. Det er ingen hast for dem, sa Morgan Andersen til Dagbladet.no i går.